Crash Bandicoot 4: Verstopte Gem Locaties

Crash Bandicoot 4 It’s About Time heeft 38 verstopte Gem locaties in normale levels en nog eens 38 verstopte Gems in N.Verted-levels. Elk niveau in het spel heeft één verborgen juweeltje (behalve de 5 baaslevels die er geen hebben).

De geheime edelstenen zijn verzamelobjecten die nodig zijn om skins te ontgrendelen, om 100% voltooiing / 106% voltooiing te bereiken met een geheim einde, om de edelstenencollectie te voltooien en voor verschillende trofeeën en prestaties. Door alle edelstenen en omgekeerde edelstenen te vinden, wordt de koning van bling en gnilB ontgrendeld voor trofeeën / prestaties. Geen van hen kan worden gemist, je kunt ze op elk moment via levelherhaling krijgen. Ze respawnen ook wanneer ze hun levels opnieuw spelen, maar het is niet nodig om ze opnieuw op te halen.

De manier waarop edelstenen werken, is dat er 6 per niveau zijn. 3 zijn voor het vinden van 80% van de vruchten, 1 is voor het vernietigen van alle kratten, 1 is voor minder dan 3 keer doodgaan, 1 is het verborgen juweeltje.

Rude Awakening
Normaal niveau: na de treinrit is er een gedeelte waar je onder een hut moet hurken. Terwijl je gehurkt onder deze hut zit, spring je op. Er is een verborgen juweeltje in deze hut, moeilijk te zien!

N.Verted Level: Helemaal aan het begin van het level aan de rechterkant van het strand.

N.Sanity Peak
Normaal niveau: wanneer de grote monsters je van achteren achtervolgen, bevindt dit verborgen juweeltje zich onmiddellijk aan je linkerhand (net nadat de achtervolging begint).

N.Verted Level: Terwijl je wordt achtervolgd door het monster aan het einde van het level, moet je na het bereiken van het checkpoint halverwege de achtervolging naar een touw springen. Beklim het touw naar de top om in de verborgen omgekeerde edelsteen te slingeren.

A Real Grind
Normaal niveau: Net voor de level-finish aan de linkerkant, op een hoog platform.

N.Verted Level: Na het eerste checkpoint spring je over een aantal drums terwijl zandhaaien van de grond springen. Na de 2e groep zandhaaien, heeft een van de vaten een krat erboven (je moet je vaardigheid gebruiken (R2/Driehoek) om de krat zichtbaar te maken). Als je op die krat springt, krijg je de verborgen edelsteen hoog in de lucht. Het is off-screen en onmogelijk te zien. Houd de springknop ingedrukt (Kruisje) als je in de lucht op de krat springt om een hoge sprong te maken.

Crash Compactor
Normaal niveau: na de eerste Rail Grind, net onder waar de rail eindigt, raakt u de “!” zilveren doos. Direct hierna, waar de eerste grote mech-vijand is, zal een muurpaneel zijn geopend dat nu de verborgen edelsteen onthult.

N.Verted Level: Helemaal aan het einde van het hoofdstuk tijdens het laatste ijkpunt. Nadat je de Blue Mask-vaardigheid hebt gekregen waarmee je objecten kunt laten verschijnen / verdwijnen, kom je in een 2D-platformgedeelte. Bovenaan dat gedeelte bevindt zich het verborgen juweeltje. Zie de linker schermafbeelding die het begin van het pad laat zien dat daarheen leidt (net voor een stuiterende bal-vijand).

Hit The Road
Normaal niveau: na een touwzwaai bevind je je in een sectie waar platforms naar boven bewegen en vlammenwerpers erop schieten. Als je bij de volgende checkpoint-krat komt, kijk dan uit voor een nitro-krat aan de linkerkant. Je kunt er door een opening naar toe glijden. Boven de nitrokrat is nog een kist met een pijl omhoog, gebruik deze om naar een geheim platform helemaal bovenaan te worden gekatapulteerd. Het heeft het geheime juweeltje.

N.Verted Level: Direct na het Bonusniveau, onder een rooster waar je onder kunt glijden vanaf de andere kant waar je vandaan kwam.

Truck Stopped
Normaal niveau: na de 2e muur-dubbelsprong in dit niveau, bevindt het zich op het platform aan de rechterkant (een beetje uit het zicht). U kunt de rechter joystick gebruiken om de camera naar rechts te zwaaien en het platform gemakkelijker te zien.

N.Verted Level: Halverwege het woestijngedeelte van het level is dit verborgen achter de pilaar waar je een Super Bumpa-vrucht kunt zien. Om hier te komen moet je op de TNT-kist springen en dan dubbel springen. Om de Hidden Gem te krijgen, val je erin en spring je meteen dubbel om niet dood te gaan.

Stage Dive (Boss Level)
Geen verborgen juweeltje in dit level (de 5 Boss Levels hebben er geen).

Booty Calls
Normaal niveau: spring na het bonusplatform (“?” -Platform) over de volgende 3 bewegende platforms in het water en spring dan helemaal rechts naar beneden. Er staat een kist op een klein platform in het water, val deze aan om de verborgen edelsteen eruit te laten vallen.

N.Verted Level: Achter enkele kratten zoals aangegeven door de blauwe pijl op de foto. Je moet hier dubbel springen om veilig te komen.

Thar He Smokes!
Normaal niveau: enkele ogenblikken na het begin van het niveau waar de 2e TNT-loop is, in de rechter benedenhoek van het scherm.

N.Verted Level: Zodra je Crash kunt besturen, achter een pilaar zoals hieronder weergegeven.

Hook, Line, And Sinker
Normaal niveau: Direct na het doen van de eerste dubbele muur-sprong is hij boven je, vrijwel in het zicht.

N.Verted Level: Gebruik een van de lopende vijanden om het te bereiken.

Jetboard Jetty
Normaal niveau: kort na de bonusfase (“?” – platform) is er een sectie met een vlot naar rechts zwevend. Je moet op dit vlot blijven en onderweg de vallen ontwijken. Nadat het vlotgedeelte is afgelopen, zijn er 6 stalen dozen. Boven hen zweeft de verborgen parel.

N.Verted Level: Aan je linkerhand, voor het laatste gedeelte met het jetboard.

Give It a Spin
Normaal niveau: Na de eerste TNT-kratten helemaal rechts.

N.Verted Level: na de korte film waarin je een uitroepteken en een vraagteken boven Crashs hoofd ziet verschijnen, gebruik je Akano om omhoog te draaien in de richting van de pijl eronder.

Potion Commotion
Normaal niveau: zeer dicht bij het begin van het niveau (binnen de eerste seconden). Nadat je de eerste dubbele muur-sprong hebt gemaakt, loop je helemaal naar rechts en om de hoek om deze edelsteen te vinden. Net voordat je de eerste groene vliegende draken tegenkomt.

N.Verted Level: Wanneer je de controle over Crash hervat, drop-down en je zou het aan je rechterkant moeten zien.

Draggin’ On
Normaal niveau: deze edelsteen is supergoed verborgen. In een van de nissen waar een van die “katten met groene maskers” vijanden is, kun je helemaal naar links draaien. Versla eerst de “kat” -vijand. Ga dan de alkoof in waar hij stond en draai zo ver mogelijk naar links tot je de verborgen edelsteen raakt. Het is achter een muur en er is geen manier om het te zien. Dit is net na het bonuspad van dit level! Iets meer dan halverwege het level.

N.Verted Level: Nadat je op de hieronder getoonde richel bent gekomen, draai je je een weg omhoog totdat je voorbij de draak bent. Dan, in plaats van vooruit te gaan zoals je normaal zou doen, gebruik je Akano om helemaal in de verstopte Gem te springen.

Off-Balance
Normaal niveau: kort na het bonusniveau kom je bij een Checkpoint-krat. Blijf van daaruit naar rechts gaan, maar ga niet de wervelwind op. Laat je in plaats daarvan vallen bij de wervelwind en blijf rechts door de deur gaan. Helemaal aan het einde van dit gedeelte staat de Hidden Gem op een platform op je te wachten.

N.Verted Level: Wanneer je de opvouwbare brug oversteekt met de twee draken, onder een van de laatste balken.

Trouble Brewing (Boss Level)
Geen verborgen juweeltje in dit level (de 5 Boss Levels hebben er geen).

Off Beat
Normaal niveau: een klein stukje na het bonuspad (“?” Platform) rijden twee jongleurs links en rechts op eenwielers. Spring over de eerste jongleur om dit verborgen juweeltje aan de linkerkant te vinden.

N.Verted Level: Achter de container op de foto, vlakbij Checkpoint Crate #2.

Home Cookin’
Normaal niveau: wanneer je bij Dingo’s Diner komt, ga je terug naar je scherm om een verborgen gebied te vinden. Aan het einde van dit gebied, op een aparte richel achter een groep kratten, is de Hidden Gem.

N.Verted Level: Tegen het einde van het level kom je in een gebied met een kleine brug op de achtergrond. Hier is het verborgen juweeltje. Gebruik de pijl in de onderstaande afbeelding ter referentie.

Run It Bayou
Normaal niveau: na het bonuspad (“?” Platform) in dit niveau, zwaai je over de volgende 2 touwen. Dan kun je net rechts van de volgende checkpointkist een geheim aanvallen “! box ”achter een ton (Screenshot #1 hieronder). Het aanvallen van deze doos is verplicht om de metalen kisten onder de verborgen edelsteen te spawnen. Ga nu een klein stukje terug en spring van de rechterkant van de pier om op de metalen dozen te landen en het verborgen juweeltje te bereiken dat boven in de lucht zweeft. Het is buiten het scherm, dus je kunt het pas zien als je van de pier bent gesprongen.

N.Verted Level: Gebruik in het begin de luifel om op een balkon te komen met de Hidden Gem.

No Dillo Dallying
Normaal niveau: Bij de eerste checkpointkist in dit level kun je links van de pier springen. Er zijn enkele metalen dozen buiten het scherm waarop je kunt landen. Van daaruit springt u omhoog, het verborgen juweel bevindt zich buiten het scherm boven de bovenrand van het scherm. Vrij goed verborgen en moeilijk te herkennen.

N.Verted Level: Zodra je Crash onder controle hebt, schuif + dubbelsprong naar de onderkant van je scherm om op een platform met de Hidden Gem te landen.

Snow Way Out
Normaal niveau: Ongeveer halverwege het niveau, in het eerste gedeelte met twee stromen drijvende ijsschotsen waar je op moet springen, ga je helemaal naar rechts (een platform met 7 kisten erop). Boven de kratten, buiten het scherm, bevindt zich het verborgen kristal (je kunt het niet echt zien omdat het uit het zicht is).

N.Verted Level: Bijna niet te missen. Op weg naar wat kratten.

Ship Happens
Normaal niveau: in het gedeelte net na de eerste checkpointkrat, gelatiniseer je de volgende zeemeeuw om omhoog te springen. Dan kun je dit juweeltje in de linkerbovenhoek van het gebied vinden.

N.Verted Level: Kort nadat je klaar bent met spelen als Dr. Neo Cortex en verder gaat als Crash / Coco, zul je over enkele drijvende ijsvierkanten in het water moeten springen. Aan de rechterkant staan enkele dozen hoog opgestapeld. Spring op het bovenste vak en houd de springknop ingedrukt (Kruisje) om een hoge sprong te maken. De verborgen parel is daarboven, buiten het scherm (kan niet worden gezien).

Stay Frosty
Normaal niveau: ga na de ingang van het bonuspad (“?” -Platform) door naar de volgende checkpointkist. Spring over het bewegende ijs in het water. Spring dan naar het platform linksboven om deze edelsteen te vinden. Het vereist een lange sprong. (Het is net voor een gedeelte met haaien die uit het water springen en ijs dat van bovenaf valt, waar je de tijd moet stilzetten om verder te gaan).

N.Verted Level: Gevonden tijdens het grinden van de rails. Als je van het rechterrailpad komt, moet je na het springen door het 2e hek dat snel opent / sluit je naar beneden hangen (druk op rondje) om snel dit verborgen juweeltje te pakken. Gemakkelijk over het hoofd te zien.

Bears Repeating
Normaal niveau: Een sectie na de eerste checkpointkrat, net voor enkele bewegende platforms kun je naar beneden vallen om deze edelsteen te vinden (platforms voor het gele edelsteenpad).

N.Verted Level: Gebruik na de laatste labassistent de bewegende platforms in je eigen voordeel om de Hidden Gem te bereiken die in de lucht zweeft.

Building Bridges
Normaal niveau: Direct na de eerste dubbele muursprong in dit niveau, ren je op het platform waarop je landt naar de onderkant van het scherm om de edelsteen te bereiken.

N.Verted Level: Tijdens de ijsbeerrit, wanneer een boom omvalt, is deze links van de omgevallen boom.

4th Time’s A Charm (Boss Level)
Geen verborgen juweeltje in dit level (de 5 Boss Levels hebben er geen).

Blast To The Past
Normaal niveau: achter obstakel tijdens rail grinden.

N.Verted Level: Kort voor het gedeelte voor het slijpen van wijnstokken, zou je een metalen kist moeten zien met een pijlkist erop. Gebruik de pijlkist om de Hidden Gem te bereiken die zich boven de metalen kist in de lucht bevindt.

Fossil Fueled
Normaal niveau: Kort na het begin van het niveau zou je een mistig gebied onder je moeten zien. Ga hier naar beneden en loop dan naar de onderkant van het scherm om de Hidden Gem te krijgen.

N.Verted Level: halverwege het level moet je een vijand verstijfselen om de Hidden Gem te bereiken die boven een TNT-krat zweeft.

Dino Dash
Normaal niveau: nadat je voor de 2e keer bent achtervolgd door de T-Rex, kun je helemaal aan het begin van het lavagedeelte achter een rots lopen (de verborgen edelsteen is erachter verborgen uit het zicht).

N.Verted Level: Direct voor het begin van de eerste dino-achtervolging, naast enkele vernietigbare botten.

Rock Blocked
Normaal niveau: bij het begin van het niveau, nog voor de eerste checkpoint-krat. Voordat je op de derde dinosauruskop in het water springt, vernietig je de TNT-kratten en spring je naar de onderkant van het scherm op een verborgen platform.

N.Verted Level: Terwijl je de waterval beklimt als Dingodile, zou je een nitro-krat en een vijand naast een stapel kratten moeten zien. Gebruik deze stapel kratten om dubbel te springen naar het juweel dat verborgen is achter het blad van de plant in de onderstaande afbeelding.

Out For Launch
Normaal niveau: Nadat je de lift naar het eerste checkpoint in het level hebt genomen, wordt de edelsteen direct links van de checkpoint-krat gevonden.

N.Verted Level: Aan het begin van het level, in dezelfde kamer als twee vuurkratten en een TNT-krat. Dubbelsprong ernaar.

Shipping Error
Normaal niveau: kort na het begin van het niveau (nog voor de eerste checkpoint-krat). Nadat je boven de eerste twee rode vloerlasers bent gesprongen, laat je jezelf helemaal naar beneden vallen. De edelsteen zit daar onderaan.

N.Verted Level: Direct voordat je de laatste lift van het level grijpt, spring je er dubbel naartoe.

Stowing Away
Normaal niveau: In het 2e luchtkanaal waar je doorheen gaat tijdens dit niveau, spring je omhoog voor de eerste rode laserval.

N.Verted Level: Wanneer je de lift gebruikt om naar beneden te gaan, voor het checkpoint dat je naar ‘Akano.

Crash Landed
Normaal niveau: Kort na het bonuspad (“?” – platform) kom je in een tunnel waar een aantal monstervissen je van links en rechts proberen te bijten. Als je het groene masker in deze tunnel hebt opgepakt, loop dan een paar stappen terug in de richting waar je vandaan kwam en druk op je driehoek om door een opening in het plafond te zweven. Dit brengt je naar een geheime tunnelsectie met de verborgen edelsteen.

N.Verted Level: Binnen het blauwe edelsteenpad (de ingang ervan is te vinden na het eerste rijgedeelte). Het vereist de Blue Gem – Zie hoe je Blue Gem kunt krijgen. Na de eerste “! krat ”in het blauwe edelsteenpad, spring naar de onderkant van het scherm om enkele verborgen platforms te vinden. Er zijn enkele dozen gestapeld op een platform, spring van de bovenste doos om de edelsteen hoog in de lucht te bereiken.

A Hole in Space (Boss Level)
Geen verborgen juweeltje in dit level (de 5 Boss Levels hebben er geen).

Food Run
Normaal niveau: Helemaal aan het begin van het niveau nadat je de eerste lift naar beneden hebt genomen, kun je de edelsteen aan de linkerkant zien drijven (waar je over vliegende auto’s moet springen).

N.Verted Level: Dit wordt vrij laat in het level gevonden. Wanneer je de vaardigheid Blue Mask krijgt, ga je door een 2D-platformgedeelte. Op een van de platforms die je kunt laten verschijnen / verdwijnen met je blauwe maskervaardigheid, is de verborgen parel. Het ligt op het hoofdpad en is gemakkelijk te zien.

Rush Hour
Normaal niveau: helemaal aan het einde van het Dingodile gedeelte van het niveau. Voordat je de lift betreedt die de Dingodile-sectie beëindigt, ga je een beetje verder naar rechts om dit juweeltje te zien.

N.Verted Level: Helemaal aan het begin van het level zijn 4 platforms waar je overheen moet springen (de eerste 4 platforms in het level). Ga op het 4e platform staan (hieronder rood omcirkeld) en wacht tot het naar beneden valt. Hierdoor vang je het verborgen juweeltje tijdens de herfst. De edelsteen is onmogelijk te zien omdat hij zich in het platform bevindt.

The Crate Escape
Normaal niveau: deze edelsteen is eigenlijk duidelijk zichtbaar. Het is in het eerste gedeelte met autovallen die naar links / rechts gaan. Om het te bereiken, val je de metalen kisten aan die een platform verder in de tunnel zijn. Deze ontgrendelen een springdoos onder de edelsteen (spring erop om de edelsteen te pakken).

N.Verted Level: aan het begin van het level, verstijfs je de prullenbak om bij de kist te komen die het dichtst bij het pad naar voren is. Als je erbij bent, spring erop, ren achteruit, spring op de twee kratten in de lucht en ren tenslotte de nis met de edelsteen in.

Nitro Processing
Normaal niveau: bovenop een van de draaiende wielen.

N.Verted Level: In hetzelfde gebied als de Countdown Crate.

Toxic Tunnels
Normaal niveau: verzameld aan het einde van de gauntlet (grote kluisdeur) waarvoor de 4 gekleurde edelstenen moeten worden geopend. Het zal duidelijk zichtbaar zijn aan het einde van deze handschoen, praktisch niet te missen. Vereist de gekleurde edelstenen om de deurhandschoen te openen (Rood, Groen, Geel, Blauw)

N.Verted Level: Na een 2D-sectie waar je naar links moet rennen terwijl verschillende mijnkarren op je af blijven komen (met ook enkele afgeschermde ratten erop), zal er een andere sectie zijn met platforms op bewegende tandwielen. In de rechterbovenhoek van dat gebied is de verborgen parel. Het is eigenlijk gemakkelijk te zien als je op het tandwiel rechtsboven staat. Schuif eenvoudig in de edelsteen.

Cortex Castle
Normaal niveau: net voor de laatste checkpoint-krat in dit niveau (tijdens het laserraster-gedeelte). Je moet op de rand van de bewegende laser springen, van daaruit verder omhoog springen naar een TNT-krat en dan naar de Gem zeer hoog aan de bovenrand van het scherm.

N.Verted Level: Wanneer je bij Akano aankomt, draai je naar de TNT-kratten. Vanaf hier spring je, activeer je Akano en dubbelspring / draai je dan met hem om de Hidden Gem in te vliegen.

Seeing Double
Normaal niveau: tijdens het spelen als Dr. Cortex, na de eerste Checkpoint Crate. Na het eerste paarse laserraster kun je naar een stalen kist springen met een “Up-Arrow” (springkist). Dit katapulteert je naar een geheime muuringang (linker screenshot hieronder). Ga door deze muuropening om de verborgen edelsteen aan de andere kant te vinden.

N.Verted Level: Tijdens het spelen als Crash / Coco (na het spelen als Dr. Neo Cortex). Er zal een platformgedeelte zijn met paarse lasers en zaagbladen die op je af vliegen (een paars masker en een masker dat het ophalen van de tijd vertraagt, zal hier ook zijn). Spring op de zaagbladen terwijl je de tijd vertraagt en spring dan in de lucht op een kist. Maak vanuit deze doos een hoge sprong door vast te houden: x: /: a: om omhoog te worden gekatapulteerd naar de verborgen edelsteen.

The Past Unmasked (Boss Level)
Geen verborgen juweeltje in dit level (de 5 Boss Levels hebben er geen).

Crash Bandicoot 4: It’s About Time Wiki Guide

Vorig artikelCrash Bandicoot 4: Flashback Tape Locaties
Volgend artikelCrash Bandicoot 4: It’s About Time Wiki Guide

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here