Bugsnax: Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad trofee : 3/10
 • Geschatte tijd tot platina : 15 uur
 • Offline trofeeën : 28 (1X Platina, 6X Goud, 10X Zilver, 11X Brons)
 • Online trofeeën : 0
 • Aantal te missen trofeeën : niets onder de nieuwste patches. Survivor is half misbaar, maar het laatste gevecht kan worden herhaald.
 • Glitched trofeeën : 0
 • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën? : Geen moeilijkheidsgraden
 • Minimale playthroughs : 1
 • Free-Roam na het verhaal?:  Ja
 • Releasedatum:  12 november 2020

Introductie:

Welkom bij de Bugsnax Trofee Guide & Roadmap! Bugsnax is een vrij unieke game – en omdat het gratis is op PS+ bij de lancering voor de PS5, zal het een leuke titel zijn voor veel spelers die beginnen met de nieuwste generatie consoles.
Terwijl we koers zetten naar Snaktooth Island om de beroemde ontdekkingsreiziger Elizabert Megafig te interviewen, bevinden we ons in een storm die de eilandbewoners – Grumpuses genaamd – rondstrooit. Bovendien is het eiland vol met Bugsnax – half Bug, half Snack. Deze heerlijke kleine wezens spelen een sleutelrol bij de hereniging van de Grumpussen.

Stap 1: speel het verhaal en de side missies

Tijdens het spelen van het verhaal leer je de individuele bewoners kennen en ontvang je tools / gadgets die de jacht op Bugsnax gemakkelijker maken. Je kunt ook een paar nevenmissies doen als de individuen eenmaal zijn neergestreken in het hoofddorp Snaxburg en om je hulp vragen. Tijdens het verhaal zul je automatisch veel Snax vangen. Als je vastloopt en niet weet wat je moet doen, bekijk dan de Bugapedia (binnenkort online). Het heeft de oplossing voor het vangen van elke Snack. Voordat je aan de laatste missie begint (je krijgt een “point-of-no-return” -bericht), wil je alle beschikbare side missies voltooien om het aanzienlijk gemakkelijker te maken.

Stap 2: Resterende snax

Nadat je het verhaal hebt voltooid, word je terug in de tijd geplaatst en voor de laatste reeks hoofdverhaalmissies. Dit geeft de mogelijkheid om op de overgebleven Snax (indien aanwezig) te jagen of de resterende side missies te voltooien, als je er enkele ongedaan hebt gelaten.
Er zijn in totaal 100 soorten Bugsnax en je moet ze allemaal vangen! Sommige side missies onthullen een unieke Snax die niet kan worden gezien of gevangen voordat de bijbehorende missies zijn geaccepteerd.

Om je te oriënteren op  Snaktooth Island , is hier een kaart met alle gebiedsnamen (klik om te vergroten):

Voor een volledige lijst van alle Bugsnax in het spel, waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt krijgen, ga je naar onze: Bugsnax Bugapedia (Alle Bugsnax Locaties)

TROFEEËN LIJST:

Bugsnax Master
Verkrijg alle trofeeën.

Verdien alle andere trofeeën in Bugsnax om de Platina trofee te ontgrendelen.

Vacation’s End
Voltooi het hoofdverhaal van Bugsnax.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld na de laatste missie/gevecht.
Na het verhaal brengt het spel je terug naar het ‘point-of-no-return’, wat in feite free-roam is.

Got To Catch Them All
Vang alle 100 unieke soorten Bugsnax.

Voor deze trofee moet je elke beschikbare Bugsnak in het hele spel vangen. Zie ook de Bugsnax Bugapedia voor locaties van alle 100 Bugsnax en Bossy Bugs trofee hieronder voor wat meer informatie.

Sommige Bugsnax worden alleen aangetroffen in Side Missies of Fighting Legendary Snax en kunnen niet vroeg in het spel worden gepakt.

Sidetracked
Voltooi alle side missies.

Er zijn in totaal 38 side missies in het spel, gegeven door 10 verschillende karakters. 
Deze spawnen zodra de Grumpussen zich terug hebben gevestigd in Snaxburg.

De meeste zijn kleinere missies, maar er zijn ook vier legendarische Bugsnax gevechten.
Geen van deze missies kan worden gemist, ze kunnen allemaal nog steeds worden gedaan nadat het verhaal is verslagen. Het wordt echter aangeraden om ze allemaal te doen voordat je naar de laatste missies gaat, omdat het het ultieme gevecht een stuk eenvoudiger maakt. Zie de trofee Survivor voor meer informatie daarover.

Feeding Frenzy
Transformeer elke Grumpus volledig.

Er zijn in totaal 12 Grumpuses in het spel, die je (Driehoekje) met Snax kunt voeden als je eenmaal hun vertrouwen hebt gewonnen.
Elke Grumpus moet 14 Snax krijgen om alle delen van het lichaam volledig te vervangen door Snax.
Shelda kan soms een beetje buggy zijn en niet gevoerd; stop wat Snax in haar donatiebox en probeer met een paar andere personages in de stad te praten, slaap een tijdje of verlaat het gebied een tijdje en probeer het opnieuw.
Als je denkt dat je alles hebt, maar toch de trofee mist, controleer dan nogmaals het haar van Beffica, want het wordt soms teruggezet naar de standaardwaarde.

Bossy Bugs
Versla alle legendarische Bugsnax.

Er zijn in totaal 4 legendarische Bugsnax, die allemaal zijn gekoppeld aan side missies en niet vroegtijdig in het spel kunnen worden gepakt.

1. Flavour Falls : Mama Mewon (missie “Throw Down!” Door Chandlo, de sportfanaat)
De grote meloen is overdreven beschermend over zijn kinderen. Je wilt vallen onder de stalactieten plaatsen om wat te vangen. Mama zal aanvallen en verbijsterd raken, wat jouw kans is om de stalactieten vast te pakken en haar te beschadigen.
Zorg ervoor dat je ten minste één van de Wee Mewon’s vangt, terwijl je er al bent.

2. Boiling Bay : Megamaki (missie “Dance with the Dragon!” Door Wiggle, de zanger)
De grote Sushi Fish moet worden ingekort, totdat alleen zijn kop over is. Gebruik tripdraden tussen de palen en als de stukken eenmaal zijn gescheiden, verzamel dan zoveel mogelijk.
Deze kleinere stukken, Minimaki genaamd, zijn op zichzelf al een andere Snak.

3. Sizzlin ‘Sands : Mothza Supreme (missie “A Slice of Heaven!” Door Cromdo, de verkoper)
De vliegende pizza wordt neergelaten in een bereikbare bol door het lunchpad bovenop de piramide te plaatsen. Vuur de exploderende Bombino Snax erop af en gebruik snel de standbeelden van de snijmachine op de grond om hem om te hakken.
Zorg ervoor dat je hier een Bombino kiest, zodra deze is geëxplodeerd en afgekoeld. Het wordt voor het eerst aangetroffen in deze missie.

4. Frosted Peak : Daddy Cakelegs (missie “Cake Boss!” Door Snorpy, de uitvinder)
De grote Cake met Kaarsen houdt niet van vuur. Plaats je struikeldraad in een brandende grond en schiet op zijn kaarsen. Hij zal twee keer verhuizen, maar dezelfde tactiek is van toepassing.
Baby Cakelegs kunnen tijdens of na deze missie worden gevangen.

Survivor
Alle Grumpussen overleven.

In de laatste missie moet je je metgezellen verdedigen op zes verschillende stations, met behulp van variaties / aanpassingen van je reguliere wapens / gadgets.
Sommige Grumpuses kunnen doodgaan als je niet al hun side missies hebt voltooid en je niet goed genoeg vecht.

Als je alle side missies van een Grumpus hebt voltooid, zal hij / zij onoverwinnelijk zijn en hoef je ze eigenlijk helemaal niet te helpen.
Als je een aantal van hun missies ongedaan hebt gelaten, zijn ze kwetsbaar en moet je je perfect verdedigen op hun corresponderende station, anders sterven ze anders.

 1. Verdedig Filbo met een aangepaste valstrik: niets om je zorgen over te maken, de Strawberrys vormen geen grote bedreiging. Plaats de val en sluit deze om ze te doden.
 2. Verdedig Shelda en Floofty met een aangepaste grappler: ook vrij eenvoudig en spreekt voor zich. Er zijn verschillende spawn-punten van de golven van vijanden.
 3. Verdedig Chandlo en Snorpy met behulp van een vliegende struikeldraad: Chandlo gooit boomstammen in de muur, waar de struikeldraad aan kan worden verankerd. In totaal zeven golven.
 4. Verdedig Beffica & Cromdo, met behulp van de Lunchpad en explosieve lopen: de lastigste. Meerdere golven vliegende Snax komen op je af. Heeft een goede timing nodig om de blauwe richtlijnen te krijgen en een beetje geluk om meerdere vijanden tegelijk te raken. Gebruik altijd het dradenkruis zelf als doel, probeer niet de boog van de lancering uit te lijnen, het is gewoon verwarrend en werkt niet half zo goed.
 5. Verdedig Wiggle & Gramble met een stekelige buggybal: niet zo erg, maar de besturing van de bal is niet altijd de beste.
 6. Verdedig Wambus & Triffany, met behulp van de Slingshot met speciale saus: Ook vrij eenvoudig, omdat de saus de Snax aantrekt en ze elkaar een kopstoot geven.

Als een Grumpus sterft, drukt u op options en start u opnieuw op vanuit Opslaan. Dit brengt je terug naar het begin van het gevecht.
Wanneer het verhaal voorbij is, bevind je je ook in de free-roam-modus vlak voor de laatste missies, waardoor je nog een kans krijgt op deze trofee. Om deze reden is het niet te missen.

Documentarian
Bekijk alle videodagboeken van Lizbert.

Er zijn in totaal vijf filmrollen te vinden:

 1. Binnen in Lizbert’s House in Town, naast de Projector zelf.
 2. In het kabinet ernaast. Heeft een sleutel nodig, die wordt verkregen door Beffica.
 3. In de kist in de aangrenzende kamer. Heeft een sleutel nodig, die wordt verkregen door Chandlo.
 4. Gevonden in  Sugarpine Woods . Ook aangegeven op een kaart gegeven door Wiggle, maar eerder verkrijgbaar. Bij het binnenkomen van Sugarpine Woods ga je naar de rechterkant en ga je verder tot je aan het einde de klif bereikt. De video spoel zit in een verlaten rugzak op de grond.
 5. In een Lockbox in Sheldas House / Pagoda. Heeft een sleutel nodig, die wordt verkregen door Floofty.

Zodra je alle video rollen hebt gevonden, speel je ze af op de projector.

Talkin’ Bout Bugsnax
Interview elke Grumpus.

Bugsnax heeft in totaal 12 personages die zich weer in de hoofdstad moeten vestigen. Om dit te doen, moet je ze in hun overeenkomstige gebieden bezoeken en hun vertrouwen winnen door verschillende kleinere missies te doen. Als ze eenmaal terug zijn, kun je interviews afnemen, als je ze benadert.

Alleen Eggberts interview wordt afgenomen buiten Snaxburg ; zodra je haar voor het eerst ontmoet op Frosted Peak. Als je een interview afrondt, krijg je in bijna alle gevallen een item/aanwijzing over de verblijfplaats van Lizbert. Zorg ervoor dat u ze gebruikt of zoek, onder andere voordat u ze vergeet. Ze zullen meestal filmrollen of kaarten/documenten onthullen die later nodig zijn om het verhaal verder te brengen.

In The Arms of the Gramble
Doneer het maximale aantal Bugsnax aan Gramble’s ranch.

Nadat je Gramble (woont in  Simmering Springs ) terug naar de stad hebt laten komen, zal hij de ranch runnen. Buiten de ranch is er een donatiebox, waar je de gevangen Snax in kunt gooien.
Er zijn in totaal drie niveaus van donaties om deze trofee te ontgrendelen, naast een grotere rugzakmaat.

 1. 6 donaties
 2. 12 donaties
 3. 18 donaties

Nadat je in totaal 36 Snax naar de Ranch hebt gedoneerd, zal deze trofee knallen en je rugzak kan nu 18 Snax bevatten.

Trophy Guide

Know Thy Neighbor
Keer elke Grumpus terug naar Snaxburg.

Bugsnax heeft in totaal 12 personages die zich weer in de hoofdstad moeten vestigen. Om dit te doen, moet je ze in hun overeenkomstige gebieden bezoeken en hun vertrouwen winnen door verschillende kleinere missies te doen. Dit gebeurt automatisch als onderdeel van het hoofdverhaal.

Halfway There
Vang 50 unieke soorten Bugsnax.

Zie de Bugsnax Bugapedia voor locaties van alle 100 Bugsnax, of check hier de video guide.

I’m Stuffed
Transformeer een Grumpus volledig.

Om een ​​Grumpus volledig te transformeren, moet je hem of haar in totaal 14 Snax voeren, die hun ledematen en gelaatstrekken een voor een zullen vervangen.
Dit zijn de lichaamsdelen die je nodig hebt om te transformeren: haar, neus, tanden, lichaam, beide hoorns, beide armen, beide handen, beide benen en beide voeten.

Candid Cryptid
Scan de Snaxsquatch

De Snaxsquatch is te zien in de laatste missie, “Learn the Truth”.
Het is stationair en verschijnt in meerdere secties van de missie, dus het is gemakkelijk om het te scannen.

Trophy Guide

Sundae Best
Transformeer een Grumpus met Scoopy, Banopper en Cheery.

Deze drie ingrediënten (Scoopy, Banana & Cherry) vind je in Frosted Peak. Om ze te onthullen, moet je een Snoopy Banoopy (Banana Split) laten exploderen tot zijn enkele stukken. Om dat te doen, moet je het in een aangestoken kampvuur lokken/leiden en het in brand laten vliegen.

Raadpleeg de Bugapedia voor tips om ze te vangen  .

Als je ze alle drie hebt gevangen, ga je naar een enkele Grumpus die je kunt voeren (Driehoekje) en vervang hun ledematen door deze corresponderende drie Snax. De Red Banopper (uit Boiling Bay) werkt ook voor deze trofee.

Trippin’ Ball
Verlam een ​​Bugsnak met de Trip Shot bevestigd aan je Buggy Ball

Zodra u de Trip Shot (Tripwire) hebt verkregen, monteert u deze op een geschikt oppervlak. Trek je Buggy Ball eruit en gebruik deze als ankerpunt om de Tripwire te spannen. Nu hoef je alleen nog maar een Snak door de Draad te lokken en te verdoven.

Grab Bag
Leeg een bioom van al zijn Snakpods.

De verschillende gebieden – of biomen – hebben allemaal verschillende soorten chips / snoepzakjes die aan muren hangen, de meeste zeer goed verborgen. Voor deze trofee moet je ze allemaal in één gebied verzamelen.

Biome 2 ( Garden Grove ) heeft in totaal vijf plekken, waar je ze kunt pakken. Sommigen van hen zijn een beetje hoger en hebben de Snak Grappler nodig, die ongeveer halverwege het verhaal wordt verkregen. Hier zijn de vijf locaties, in volgorde van reizen door het gebied van Flavour Falls naar Snaxburg :

1.Boven de pen waar je Wambus voor het eerst ontmoette

2. Terwijl je het pad naar de brug afdaalt, zit je hoog op een rots aan de zijkant

3. In de kleine grot met de Fryders, zittend aan een kolom

4. Bij een boom in de verre hoek met de Bunger en een Ketchup-boom

5. Binnen in de grot van Beffica

Zodra ze alle vijf zijn opgepakt, ‘groeien ze weer’ zodra je weer in het gebied komt. Het is ook goed om ze te onthouden en (een aantal van) ze op te rapen wanneer u door dit gebied reist. Zo heb je altijd wat snacks om de Grumpussen te transformeren en te doneren aan de Ranch.

Everybody Gets One
Vang je eerste Bugsnak.

Deze trofee wordt al heel vroeg behaald. Filbo geeft je een val en legt uit hoe je deze kunt gebruiken op een Strawberry Snak in de buurt. Zet hem naast de struik en zodra de aardbei uit zijn schuilplaats komt, sluit je de val en raap je hem op tijd op.

Combo Meal
Transformeer een Grumpus met Bunger, Fryder en Sodie.

Al die drie ingrediënten (burger, patat en frisdrank) vind je in het tweede gebied,  Garden Grove.
Als je ze alle drie hebt verkregen, ga dan naar een enkele Grumpus die je kunt voeren (Driehoekje) en vervang hun ledematen door deze corresponderende drie Snax. Het is ook mogelijk om de BBQ Bunger, Sweet Fryder en elke andere Sodie die je hebt te gebruiken.

Trophy Guide

Launch Party
Stun een vliegende Bugsnak door er nog een Bugsnak op te lanceren.

In  Scorched Gorge ontmoet je Cromdo. In een van zijn vroegste missies krijg je de “Lunchpad”, waarmee je zowel Snax als jezelf kunt lanceren.
Ga naar een locatie naar wens waar de “route” van een vliegende Snak en een gemakkelijkere niet-agressieve grond Snax elkaar ontmoeten. Plaats de Lunchpad op de grond en lok een Ground-Snak erop. Lanceer de Pad zodra een andere Snak recht boven vliegt en hoop op een treffer. Dit kan een paar pogingen kosten om de timing goed te krijgen. Kan ook worden ontgrendeld door simpelweg meerdere Snax’s tegelijk te starten.

Een andere methode is in Flavour Falls. Scan de route van de Sandopede en leg de Lunchpad in de weg. Als je het eenmaal hebt gelanceerd, zullen de afzonderlijke stukjes ervan elkaar vaak in de lucht raken.

Midnight Snak
Transform Gramble.

Gramble (de Rancher-Grumpus die je voor het eerst ontmoette op het strand naast Wiggle, de zanger) is over het algemeen tegen het eten van Bugsnax. Maar ’s nachts slaapwandelt hij door de stad. Geef (Driehoekje) hem te eten, als hij dat eenmaal doet.

That Reminds Me of a Puzzle
Los het geheim van de lavagrot of het geheim van de duinen op.

Alleen deze moeten worden gedaan om een ​​snelkoppeling te maken van Boiling Bay naar Sizzlin ‘Sands.

Om het geheim van de lavagrot (gebied: Boiling Bay ) op te lossen, moet je met de beelden communiceren in de onderstaande volgorde. Dit kan verschillen tussen regio’s, consoles en patches. Probeer de alternatieve volgorde, als de andere niet voor u werkt.

Om het geheim van de duinen (gebied: Sizzlin ‘Sands ) op te lossen  , moet je de beelden in de onderstaande volgorde gebruiken:

Trophy Guide

Double Trapper
Vang meer dan één Bugsnak tegelijk in je Snak Trap.

Verkrijgbaar met veel verschillende soorten Snax. De eerste goede gelegenheid zijn de twee Fryder-spinnen in Garden Grove , die in het kleine grotgedeelte  hangen. Plaats de val en lok ze met ketchup. Zodra beide zich binnen de omtrek van de val bevinden, sluit u deze.

Het legendarische gevecht tegen de grote meloen is ook een goede plek, want er zullen verschillende kleinere stukken meloen rondspringen en zelfs actief dicht bij je komen.

Say Cheese!
Scan een Grumpus nadat je ze met kaas hebt bereid.

Kaassaus komt beschikbaar in het gebied Sizzlin ‘Sands. Hij groeit in de verte op een vrij groot rotsblok. Gebruik de Snak Grappler om het te bemachtigen.
Schiet het op het gezicht van een Grumpus (Shelda is vlakbij, als je het gebied de eerste keer betreedt) en scan daarna met R3+R2

Als je dit gemist hebt, kun je de laatste missie opnieuw starten en voltooien, als je eenmaal iedereen hebt laten dansen en het lange dialooggedeelte hebt bekeken. Dit is de enige keer dat je de Slingshot in Snaxburg zelf mag hanteren , wat anders verboden is.

Perf Dirt
Steel Beffica’s dagboek uit haar grot.

Zodra je Beffica’s missies hebt voltooid om haar terug te laten gaan naar Snaxburg , kun je haar grot in Garden Grove binnengaan en (Rondje) haar dagboek van de tafel pakken.

Quartermaster
Vang 25 unieke soorten Bugsnax.

Zie de Bugsnax Bugapedia voor de locaties van alle 100 Bugsnax, of check hier de video guide

Gone Home
Vind je weg naar Snaxburg.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt vroeg in het spel ontgrendeld na de missie “Gone Home“.

Wonderfalls
Kijk achter de waterval voor geheimen.

Dit is de eerste trofee die je kunt verdienen in Bugsnax. Tijdens je eerste missie “Aan de slag!”, Wanneer je aankomt waar Filbo (blauwe kerel) op de grond ligt, is er een waterval rechts van hem. Loop gewoon door de waterval om deze trofee te ontgrendelen. Je kunt dit nog steeds doen nadat je met Filbo hebt gepraat wanneer hij je Snax voor hem laat vangen.

Dit zijn alle trofeeën die je kunt halen in Bugsnax!

Bugsnax Wiki Guide

Check ook onze andere Trofee Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelBugsnax Wiki Guide
Volgend artikelOvercooked! All You Can Eat: Trofee Guide & Roadmap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here