Biomutant: Alle locaties van gadgets uit de oude wereld

biomutant-header-2

Old World Gadgets zijn een soort Collectible in Biomutant. Voor de trofee en prestatie van de Old World Gadgets moet je “alle 15 vinden”, maar het zijn er eigenlijk meer dan 15. Het is voldoende om er 15 te vinden. Er zijn enkele extra bonusgadgets. Het zijn in feite door mensen gemaakte objecten die een puzzel beginnen wanneer ze ermee omgaan. Meestal moet je een aantal witte en gele wielen of krachtknooppunten draaien. Sluit bijvoorbeeld de knooppunten in een stroomonderbreker aan om de stroom in te schakelen. Hoewel ze “gadgets” worden genoemd, is een beter woord voor hen “puzzels”. Het zijn geen wapens of iets dat in je inventaris gaat. Het zijn allemaal rotatiepuzzels die je moet oplossen.

De meeste verkenbare gebieden (zoals verlaten nederzettingen) hebben ook een voltooiingsteller en “Oude Wereldgadgets” tellen mee voor deze teller. Je hoeft maar 1 puzzel (1 Old World Gadget) van elk type op te lossen! Voor de trofee en prestatie moet je 15 unieke verschillende soorten vinden. Het telt niet als je hetzelfde type meerdere keren vindt. Niets dat nodig is voor de trofee is te missen, en er zijn veel meer gadgettypes dan je nodig hebt. Je hebt ze eigenlijk niet allemaal nodig, maar elke 15 soorten.

De beste manier om dit te doen, is door eerst het verhaal te spelen, waardoor je automatisch verschillende typen krijgt van de voortgang van het verhaal. Maak een handmatige save nadat je de 4e Wereldeter hebt verslagen. Op dit punt kun je nog steeds overal vrij rondlopen en snel reizen gebruiken om ze snel te verzamelen totdat de trofee wordt ontgrendeld.

Deze gids toont alle Old World Gadgets in de volgorde waarin ze het dichtst bij elkaar staan, van zuid naar noord. Het rode waypoint op de afbeeldingen geeft de plek aan. Eerst gaan we door de 15 Open World Gadgets die je op elk moment kunt vinden. Dan gaan we door de Bonus die zijn gekoppeld aan Main- en Side Quests (sommige hiervan tellen ook mee voor de 15, waardoor je een paar Open World-missies kunt overslaan of omgekeerd).

Gadgets uit de open wereld uit de oude wereld

Dit zijn de 15 Old World Gadgets die een side-quest activeren (zie Journal Menu) wanneer je in de buurt komt van een van hen. Vervolgens kun je de side-quest volgen om meer van hetzelfde type te vinden. Voor de trofee / prestatie heb je van elk type maar 1 nodig! Er zijn 3-5 van elk type in het spel, maar het vinden van slechts 1 is voldoende voor trofeedoeleinden. Vergeet niet om de puzzel op te lossen nadat je de gadget hebt gevonden.

Gadget #1: Clothes-Soaker (Wasmachine)
Locatie: Bricktown

Gadget #2: Fry-Sparker (Magnetron)
Locatie: Bricktown

Gadget #3: Flush-Stool (Toilet)
Locatie: Bricktown

Gadget #4: Twing-Twang (Gitaar)
Locatie: Leftovers 6E

Gadget #5: Raylighter (Projector)
Locatie: Suburbia

Gadget #6: Terra-Globus (Miniatuurbol)
Locatie: Suburbia

Gadget #7: Stringplonk (Piano)
Locatie: Ranchu Makeglow

Gadget #8: Stronkbox (Kluis)
Locatie: Motojus Station

Gadget #9: Radionic (Radio)
Locatie: Bio Nucleus 7H

Gadget #10: Eye-Box (TV)
Locatie: Smilo Shopperia

Gadget #11: Ring-Dinger (Telefoon)
Locatie: Peekspot 4I

Gadget #12: Pling-Plong-Booth (Telefooncel)
Locatie: Krossway 7J

Gadget #13: Bleep-Bleep Cupboard (Arcade Machine)
Locatie: Munchhouse 7I

Gadget #14: Spiral Groover (Grammofoon)
(Vinily): Frozy Bricksbrack


(Spiral Groover): Fixer Upper 6K

Gadget #15: Mindmonitor (Computer)
Locatie: Fume Foundry

Bonus oude wereldgadgets uit hoofdverhaal en nevenmissies

De volgende zijn enkele unieke gadgets uit de oude wereld die zijn gekoppeld aan hoofdverhaalmissies (niet te missen in de voortgang van het verhaal), of nevenmissies (bijv. Pingdish om het koude pak / het hittepak / het biohazard-pak / het stralingspak / het zuurstofpak te vinden). In tegenstelling tot de eerste 15 activeren ze geen zijzoektocht in de Journal om er meer te vinden. Sommige van deze Old World Gadgets bestaan ​​maar één keer in het hele spel, of ze verschijnen alleen tijdens 1 specifieke zoektocht, of er zijn er veel meer dan 5. Als je de trofee niet hebt gekregen nadat je de eerste 15 Old World Gadgets hebt gevonden, doe er dan nog een paar totdat de trofee wordt ontgrendeld. Sommige hiervan lijken ook toe te voegen aan de trofeeënteller en andere niet om onbekende redenen.

Gadget #16: Pingdish (Satellietschotel)

Locatie: Pingschotel 6E. 
Er zijn verschillende pingdishes in het spel, je krijgt er nevenmissies naar toe door een van de gevarengebieden op de kaart te betreden (straling, biohazard, koude, hitte, anti-zuurstof). Dan wordt een side-quest om een ​​beschermend pak tegen een van deze extreme omgevingen te vinden toegevoegd aan je side-questlog. Dit zal altijd leiden tot een van de Pingdishes. De hieronder getoonde is gekoppeld aan het binnengaan van een Biohazard Zone (groen), waarvan er één net ten zuiden van diezelfde Pingdish te vinden is (de kerncentrale met groene mist eromheen).

Gadget #17: Twirly-Wheel (Ventiel)

Locatie: Murkadorpus Buitenpost. 
Je gaat daarheen en gebruikt het automatisch tijdens Main Quest “The Tribe War Begins”, maar alleen als je de kant van de Myriad Tribe (goed) hebt gekozen en vijanden hebt gemaakt van de Jagni Tribe (kwaad). Deze lijkt echter niet te tellen, en natuurlijk zijn er meer dan 15 gadgets nodig voor de trofee, dus het is goed als je de kant van de Evil Jagni kiest en deze niet hebt gekregen.

Gadget #18: Pipes

Locatie: Subnautica Station
Automatisch gebruikt tijdens Main Quest “Skronk Salvage” (praat met Goop in Subnautica Station om deze Main Story Quest van hem te krijgen).

Gadget #19: Power Nodes
Locatie: Subnautica Station
Automatisch gebruikt tijdens Main Quest “Skronk Salvage” (praat met Goop in Subnautica Station om deze Main Story Quest van hem te krijgen).

Gadget #20: Cables
Locatie: Gumquack Hollow
Automatisch gebruikt tijdens Main Quest “Gumquack Hollow” (praat met Goop in Subnautica Station en doe zijn Main Quests totdat je hier bent).

Gadget #21: Bon-Bon Gummy (Kauwgom Machine)

Locatie: Krossway 7J. 
Wordt automatisch gebruikt tijdens Main Quest “Bon-Bon Gummy” (niet te missen in Story Progression).

Gadget #22: Circuit Breaker Box

Locatie: Smilo Shopperia. 
Je moet het hier eigenlijk gebruiken tijdens Main Quest “The Mekamjut” (niet te missen). Je zult er veel van gebruiken tijdens hoofdmissies om het verhaal vooruit te helpen en er zijn er meer dan 5 in het spel. Deze leiden niet tot een side missie, maar tellen soms mee voor de gebiedsdoelteller.

Gadget #23: Arcshooter (Artillerie)

Locatie: Quirkquarp Outpost
Alleen tijdens het veroveren van deze Outpost. Wanneer je de Buitenpost verovert, moet je automatisch 3 artillerie uitschakelen (Hoofdmissie “The Arcshooters”). Dit is een optionele hoofdmissie, omdat je 2 andere vijandige stammen kunt veroveren en er vervolgens voor kunt kiezen om de verovering vroegtijdig te beëindigen en vriendschap te sluiten met alle stammen. In dit geval zou je deze buitenpost niet meer kunnen veroveren. Het is echter niet nodig voor de trofee, dus het maakt niet uit of je deze hebt gemist.

Gadget #24: Mekafingro

Locatie: Mekastadium
Automatisch gebruikt tijdens Main Quest “The Mekafingro” (niet te missen onderdeel van Story).

Meer wereldgadgets van Side Quests

Er zijn nog veel meer wereldgadgets gekoppeld aan side missies, vooral degene die je krijgt van nevenpersonages. Geen van hen lijkt echter te tellen of verplicht te zijn, dus ze zouden er in het algemeen niet toe doen.

Simpel gezegd, voltooi alle zijpersonagemissies. Nova heeft bijvoorbeeld een Telescope Gadget, Gulp heeft een unieke doosrotatiepuzzel, Jumble heeft ook een andere unieke doos enz. Op dit punt zou je de trofee echter al moeten hebben.

Dat is meer dan genoeg Old World Gadgets voor de “Old World Gadgets” trofee. Je zult het waarschijnlijk krijgen voordat je de 15 Open World Gadgets hebt voltooid (omdat je op dat moment al een paar extra hebt uit het verhaal).

Biomutant Wiki Guide

Vorig artikelBiomutant: Hoe het beste wapen te krijgen (Pri Murgel Sword)
Volgend artikelBiomutant Wiki Guide

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here