Battlefield 2042 Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad trofee: 5/10
 • Geschatte tijd tot platina: 50 tot meer dan 75 uur (afhankelijk van de vaardigheden)
 • Offline trofeeën: 0 (game is alleen online)
 • Online trofeeën: 35 (1X , 4X , 10X , 20X )
 • Aantal te missen trofeeën: 0
 • Bekende Glitched trofeeën: Het is bekend dat er op het moment van schrijven een storing zit op alle trofeeën. Dit houd in dat ze wel ontgrendelen alleen later dan zou moeten. Dit kan van een minuut tot een uur later zijn.
 • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Nee, helemaal niet. In de games met de AI bots (computer spelers) kan je de moeilijkheids graad instellen op beginnerd. Als je online gaat spelers tegen echte spelers is er geen moeilijks graag in te stellen
 • Minimale Spel Doorlopen: Je zal 25 succesvolle extracties van gevarenzones moeten halen en dat is in totaal 42 overwinningen.
 • PS4/PS5 Autopop & Save Transfer: Vooruitgang wordt gedeeld tussen systemen. “Cumulatieve” trofeeën zoals niveau, T1-beheersing en overwinningen verschijnen wanneer ze in een wedstrijd worden geladen of een van de acties die aan de trofee zijn gekoppeld opnieuw herhalen (nog een kill van het vereiste type doen). Eenmalige trofeeën, zoals uitpakken in Hazard Zone zonder doden of een topploeg in een wedstrijd, moeten opnieuw worden gedaan.
 • PS4/PS5 Crossbuy opties: Dit is alleen bij aankoop van een Cross-Gen-bundel, Gold of Ultimate edities
 • Releasedatum: 12 november 2021 (Gold en Ultimate Editions) / 19 november 2021 (Standard Editions)

Introductie:

Van harte welkom bij de Battlefield 2042 Trofee Guide & Roadmap.
Na de 2 voorgaande versies van dit spel (Battlefield 1 en V) gaan we in deze versie van de maken DICE een stukje verder de toekomst in. De versie waar we het over hebben speelt zich dan ook af in 2042. Waarom er is gekozen voor geen campagne voor 1 speler is ons niet helemaal duidelijk, het hele spel speelt zich vrijwel helemaal online af.

Er is nu wel een optie toegevoegd om de game solo of in co-op te spelen met en tegen AI-bots. De meeste trofeeën zullen dan ook ontgrendelen in deze spel modus. Er is echter ook een nieuwe modus in het spel en heet Hazaed Zone, die een beetje tussen de Battle Royale modus ophaal en ontsnappingsdoel van de games zoals Escape van Tarkov of Hunt: Showdown.

Verder is er nu ook de optie specialisten te kiezen. Dit zijn selecteerbare personages die elk een unieke vaardigheid bezitten evenals de typische uitrustingen van de eerdere versies van dit spel.

Stap 1:
Werk eerst aan de specialist specifieke trofeeën

Wat je eigenlijk als eerste moet doen in deze game is de Conquest of Breakthrough te spelen, dan aan de specialistische trofeeën te gaan werken en bepalen welke items je wilt gaan gebruiken voor de 4 T1 Mastery Badge vereisten. Je moet al snel in het spel de beslissing maken welke items je naar Tier 1 wilt levelen zodat je daaraan werkt en tegerlijkertijd ook aan de andere vereiste voldoet. Je zal het meerendeel van het spel zoveel mogelijk het primaire wapen moeten gebruiken, hou dit goed in gedachten want allemaal moeten ze een kil can 2400 stuks maken. Dit kan vrijwel in alle speltypen en alle modussen waarin je kunt spelen, zelfs met de specialisten.

Stap 2:
De Gevarenzone

Zodra je je in de modussen hebt verdiept zoals hierboven omschreven en de specialistische trofeeën hebt verdient om een beetje het idee te krijgen hoe je deze moet halen kun je overschakelen naar de Hazard Zone. Dit type is een nieuwe modus in het spel. Je zal het dan ook al een tijdje moeten spelen om er een beetje handig in te worden en je uiteindelijk de 25 succesvolle extracties zal moeten opleveren met in totaal 50 data drives, dit alles tezamen met minimaal 1 succesvolle extractie zonder dat er iemand is dood gegaan van je squadleden. Niveau en ontgrendeling worden in deze modus ook nog steeds gedeeld dus blijf hier dan ook vooral aan werken.

Stap 3:
Ruim alle resterende trofeeën op

Als je uiteindelijk de Hazard Zone klaar hebt zal je misschien nog wel de T1 master moeten voltooien. Of misschien ontbreekt wel een van de andere trofeeën. Deze kun je snel halen in de zogeheten Portal wedstrijden door met de hulp van een echte andere speler online een server aan te maken (Een 1 op 1 server bijvoorbeeld)

Extra informatie over hoe de trofeeën te verdienen in AI Bot wedstrijden en de Portal Mode

Het merendeel van de te behalen trofeeën doe je in de zogeheten AI wedstrijden (matches) tegen bots of in de Portal Mode en dan het liefste met een vriend waar je een prive 1 op 1 server mee aanmaakt. 

Voor een AI Bot wedstrijd doe je het alsvolgt:

Titellscherm > All-Out Warfarce > Change Game Mode > Solo & Co-op > Conquest or Breakthrough > Change Settings. Kies dan een level uit die je leuk vind > om terug te keren naar het begin scherm van de match > om het spel te starten.
Je kan het beste de Breakthrough optie kiezen omdat je in deze modus het snelst kans maakt op de trofeeën omdat de de vijanden sneller en dichterbij spawnen dan wanneer je in Conquest mode speelt. Als je wint kun je ook rekenen op flinke XP bonussen.

In de Poral Mode kun je een server aanmaken om 1 op 1 te spelen (Sommige oude mappen kunnen wel glitchen, kies een BF 2042 map)
Nodig gewoon een vriend uit die je dan op je server ziet verschijnen. Dan kun je gaan halen wat je nodig hebt. Je kan bijvoorbeeld in de modus snel een helikopter neer schieten met een raket werper tijdens het parachute springen. 

Je kunt het ook nog anders doen door de instellingen van de Poratl Servers te wijzigen met behulp van de portaal van Battlefield. 
Op de website: portal.battlefield.com kun je elke instelling wijzigen en ook het toevoegen of verwijderen van AI bots is hier een optie. 
Verder kun je de beschikbaarheid van de wapens, gezondheid van soldaten en nog veel meer opties langs gaan. 
Als je enig hinder ondervind met het aanmaken van nieuwe experience op de website kun je ook eerst een portal server in game aanmaken, dan op de website bewerken met de instellingen die jij wilt, het dan opslaan en dan de portal server in game opnieuw in te laden.

TROFEEËN LIJST:

Future Imperfect
Verkrijg alle trofeeën die je kan halen in Battlefield 2042.

Verdien de platina trofee door alle andere trofeeën te halen in het spel. Hiervoor is geen DLC vereist.

Adapt and Overcome
Bereik niveau 5.

Zie de trofee ‘Luck of the Irisch

Making Dunn Proud
Bereik niveau 15.

Zie de trofee ‘Luck of the Irisch

Luck of the Irish
Bereik niveau 25.

Over deze trofee hoef je bijna niet na te denken. Het graat vrijwel vanzelf en al helemaal als je voor de 42 wins gaat en de Tier 1 van elk type. Deze trofee, inclusief level 5 en 15 zou je moeiteloos moeten halen.

Dead in their tracks!
Zorg voor een 4-voudige moord terwijl je een doel verdedigt.

Ervoor zorgen dat je een 4-voudige moord maakt tijdens een verdediging is het makkelijkst als je dit doet in spel modus Conquest.
Zorg ervoor dat je een tank in je spawn van je voertuigen hebt zitten en roep deze dan op en rijd hem naar een punt toe wat je wilt veroveren en waar vijanden aan het strijden zijn. Je zal eerst het punt zelf moeten veroveren voordat je de moorden beginnen te tellen. Kijk dus goed uit naar vijanden die het punt komen aanvallen en dan voornamelijk als ze aankomen in voertuigen, de kans is dan groter dat ze hier met 4 of meer personen in zitten. De trofee zal dan ook geen moeite zijn om te halen.

Command and Conquest
Verover meer dan 100 doelen in de modus Conquest.

In de modus Conquest is het belangrijkste om het doel te bereiken en dan ook te behouden. Elk level heeft zo’n 5 a 7 objectieve punten die je kunt veroveren als speler en moet proberen vast te houden voor je team. Voor deze trofee houd dat in dat je 100 doelen moet veroveren in totaal. Een doel veroverd hebben geld pas als de melding ‘Objective Captured’ hebben die je weer XP bonus geeft.

Je kan ook aan deze trofee werken terwijl je aan de All-Out AI matches werkt. Pak gewoon je tank en ga naar de punten toe waar je ziet dat je team aan het verliezen is. De bots die de vijand zijn zijn over het algemeen wat competenter dan je eigen team. Dit houd in dat je eigen team zonder jou onder de maat presteert en je ze snel hulp moet bieden. Dit houd wel in dat je makkelijk in je tank heen en weer kunt rijden om de punten opnieuw te veroveren en dus de trofee zal doen knallen!

Als je aan deze trofee werkt in All-Out AI-wedstrijden, kun je over het algemeen gewoon in een tank rondrijden en naar elk doelpunt gaan terwijl je team ze verliest. De AI van de vijand is over het algemeen competenter dan je team, dus je team zal over het algemeen geen goed werk doen om punten te verdedigen zonder jou, wat betekent dat het andere team ze voortdurend terugneemt, zodat je tussen hen kunt fietsen en ze zelf kunt heroveren.

Escape Artisty on the Job
Maak 25 succesvolle extracties in de Hazard Zone.

In Battlefield 2042 is een nieuwe spelmodus geïntroduceerd, namelijk Hazard Zone. De bedoeling is dat je met een squad van 4 personen Data Drives moet zoeken die willekeurig op de kaart worden gemarkeerd.
De bedoeling is dan dat je deze vind voordat andere spelers dat doen en deze gevonden Data Drives dan terugbrengt naar het extractie punt om je beloning te claimen.

Om deze trofee te laten ontgrendelen zul je dat 25 keer een goede extractie moeten uitvoeren tijdens deze Hazard Zone modus.
Het zal niet al te moeilijk zijn om dit te halen, het staat eigenlijk wel gelijk aan de match gewoon winnen.
Als er al een ander team op het extractie punt aanwezig is kun je deze afleiden met rook granaten en dan is de laaste paar seconden van de match in het exfil voertuig springen. Zelfs als je dan dood gaat telt deze nog steeds mee als een goede extractie.

Pack Rat
Steel met succes 50 datadrives uit de Hazard Zone.

Voor deze trofee moet je 50 Data Drives succesvol naar het extractie punt zien te brengen. Elke speler kan 3 Data Drives vasthouden, echter als je er 3 in je bezit hebt kan de vijand zien waar je zit. Het word dus wel aangeraden om er maar 2 per keer mee te nemen want dan kan de vijand je niet zien. Als je in een team van 4 spelers zit zou je dus in de ideale situatie per keer 8 Data Drives over kunnen brengen naar het extractie punt. Ga gewoon voor de veiligere optie van 2 Data Drives tegelijk en de trofee zal uiteindelijk voor je knallen!

The Winner Takes It All
Win 42 rondes aan 1 stuk in elk spel types.

Waarschijnlijk zal dit een van de langste trofeeën zijn om te halen. Het gaat er hierom dat je 42 games in totaal moet winnen in een normale pvp modus. Dit gaat om elke spelmodus in Portal en All-Out modi. Het maakt niet uit of je deze online speelt, in co-op of met bots. (De Harzard Zone telt hier niet meer, dat scheelt weer)

Universal Soldier
Verdien een T1 mastery badge met een willekeurige specialist.

Met badges is Niveau 1 het hoogste wat je kan halen. Je hoeft in de categorie Specialist dan ook maar 1 T1-badge te halen. Deze worden over het algemeen behaald door het herhaaldelijk gebruik van de Specialis.

Je kunt natuurlijk op elk gewenst moment je badges bekijken in de game door een match te pauzeren.
Druk op je Touchpad > Badges > Specialisten. Je kan dit het beste halen in AI matches en in Breakthrough op het niveau beginner.

Het snelste om te doen is 800 kills met Dozer’s SOB-8 Ballisctic Shield. Start een Breakthrough wedstrijd vs AI in de map kaleidoscope. Je haalt dit dan het snelst via doelstellingen A2 en B1. A2 heeft namelijk een paar nauwe gangen die naar 1 en hetzelfde gebouw leiden waar je vandaar lekker kunt campen en zo elke vijand die binnen probeert te komen kunt uitschakelen met je schild. Het blijft een hoop kills die je moet maken (800) maar het is wel een aanzienlijk stuk minder dan wat de andere Spicialisten eisen.

Gun Master
Verdien een T1 mastery badge op een willekeurig wapen

Met badges is Niveau 1 het hoogste wat je kan halen. Je hoeft in de categorie Specialist dan ook maar 1 T1-badge te halen. In dit geval moet je dan ook 1200 kills halen met hetzelfde wapen.

Je kunt natuurlijk op elk gewenst moment je badges bekijken in de game door een match te pauzeren.
Druk op je Touchpad > Badges > Weapons. Je kan dit het beste halen in AI matches en in Breakthrough op het niveau beginner.

Je kan hiervoor elk wapen kiezen wat je maar wilt. snipers en machine geweren zijn erg goed omdat je dan een beetje op afstand van je vijand kan blijven. De map die hiervoor prima geschikt is is: Breakthrough vs AI > Hourglass.
Het mooie in deze map is dan veel van je vijanden spawnen in de zand duinen waar de dekking nihil is en dus een makkelijk doelwit voor je worden. Kies een lekkere camp plek als je geen zin hebt om in de aanval te gaan en leg ze achter elkaar om.

Een tip is het spelen van de Specialist “Angel” omdat deze Loadout Crates spawnen die weer veel munitie aan je geven en je dus eigelijk oneindig kunt aanvullen.

Wheeled Warrior
Verdien een T1 mastery badge op een willekeurig voertuig.

Met badges is Niveau 1 het hoogste wat je kan halen. Je hoeft in de categorie Voertuigen dan ook maar 1 T1-badge te halen. In dit geval moet je kills en assists halen terwijl je in een voertuig zit.

Je kunt natuurlijk op elk gewenst moment je badges bekijken in de game door een match te pauzeren.
Druk op je Touchpad > Badges > Vehicles. Je kan dit het beste halen in AI matches en in Breakthrough op het niveau beginner.

Speel gewoon Breakthrough vs AI met de map Hourglass en kies een M1A5 tank. De vereiste voor dit is wel 2400 kills maar met deze tank zou je het heel snel kunnen halen. Ga gewoon naar vijandelijk gebied (spawns) daar lekker campen. Je kan als je elke keer het kanon hebt afgevuurd switchen naar de toren omdat het kanon even tijd nodig heeft om te herladen. De AI op het niveau beginners kan niet zo goed omgaan met de tanks zodat je het waarschijnlijk wel een tijdje vol kan houden met 1 leven.
Neem voor de zekerheid ook de repair tool mee om je tank te kunnen repareren als dat nodig is. Dit is een stuk sneller dan een nieuwe tank te gaan ophalen. Per gespeelde game kan je hier een paar 100 kills halen, het is nog steeds veel de 2400 kills halen maar zeker prima te doen met de tank.

Jack of all Trades
Verdien een T1 mastery badge op elke gadget of gooibaar item.

Met badges is Niveau 1 het hoogste wat je kan halen. Je hoeft in de categorie Gear dan ook maar 1 T1-badge te halen. Voor deze badge hebben ze allemaal wat verschillende eisen. Dit is afhankelijk van wat het specifieke item ook doet. Wat vervolgens verschillende niveaus vereist om het T1 niveau te halen.

Je kunt natuurlijk op elk gewenst moment je badges bekijken in de game door een match te pauzeren.
Druk op je Touchpad > Badges > Gear. Je kan dit het beste halen in AI matches en in Breakthrough op het niveau beginner.

Met welk item je dit ook wilt doen maakt niet uit maar de makkelijkste om vanaf het begin te doen zijn de IBA pantserplaat en de Prox sensor. Als je de beheersing van de pantserplaat wilt krijgen moet je vijanden doden of je teamgenoten die te voet zijn weer tot leven wekken als je neergehaald zijn. Dit maakt niet uit of je het harnas draagt of niet.

De Prox sensor word verdiend door zogeheten Spot bonussen te krijgen als de sensor aktief is als deze is gegooid. Dit kan je makkelik doen terwijl je ook al het andere doet, zonder dat je je op deze helemaal moet focussen met grinden. De IBA pantserplaat heeft echter wel 2400 kills nodig of revives van je team maten. Wapen mastery badges hoeven maar de helft van dat aantal te hebben dus zo kan je dat mooi combineren. Voor de Prox Sensor is een aantal van 4000 Spot bonussen vereist. Als je dit op de Breakthrough mode hebt gespeeld met het gooien van de sensor kan deze heel snel worden verdiend. Mocht je hem toch missen en de andere trofeeën heb je wel al gehaald kun je altijd nog de rook granaat gebruiken alleen zal je deze dan wel 4000 keer moeten gooien wat dan misschien wel weer een grind word.

Aerial Destroyer
Vernieting een helicopter of vliegtuig met een raketwerper terwijl je aan een parachute hangt.

Het is voor deze trofee de bedoeling dat je een voertuig vernietigt als je in de lucht aan een parachute hangt. Het makkelijkste om te doen is met een van de raket werper gadgets (CG Recoilles M5 of FIM-33 AA Raket) of met een C5 explosie. De beste map die je kan kiezen om voor deze trofee te gaan zijn Orbital of Caleidoscope. In deze mappen bevinden doelen op een gebouw. Dus spring daarheen en open je parachute. Dan kan je proberen om met de FIM-33 het luchtvoertuig neer te halen. Dit ook omdat de FIM-33 een Lock-On Track modus heeft.

Lukt het je niet op bovenstaande manier kan je het altijd doen met een vriend in een lege Portal. Ook voor deze optie kan je het beste Orbital of Caleidoscope kiezen als map om in te spelen. Je gaat gewoon zelf als speler met een parachute naar het gebouw, verover het. Laat dan je vriend langs komen en deze een helikopter pakken. Spring dan van het gebouw, open je chute en haal de helikopter neer.

A bird? A plane?
Vlieg met je wingsuit vanuit de Rocket Hangar naar het lanceer platform Orbital.

Om deze trofee te ontgrendelen kan je het beste in een Solo vs AI Conquest wedstrijd zitten in de map Orbital. Kies dan ook als Specialist de Sundance, deze is de enige met de optie wingsuit vaardigheid. De bedoeling is dan je in een wingsuit van de A1 doelstelling naar de C2 doelstelling gaat. Selecteer een spawn van je voertuig en kies wederom de helikopter en vlieg ermee naar je eerste doelstelling (A1) druk dan op om uit de helikopter te springen en druk dan op om je wingsuit open te laten gaan. 

Probeer nu in 1 keer door te vliegen naar de doelstelling C2. Ga niet te hoog want dit zal je je leven kosten omdat je dan “out of map” gaat.

De trofee zou snel moeten ontgrendelen als je al in de buurt bent. Het werkt ook andersom, als je van C2 naar A1 gaat. 

Going Places
Reis minimaal 1000 meter in 1 ronde met de Mackay’s Grappling Hook.

Om deze trofee te halen zal je eerst niveau 15 moeten bereiken in het spel. Pas dan kan je hem selecteren en ermee aan de gang gaan. De uitrusting die erbij hoort is de grijphaak, waarmee je dus 1000 meter door de lucht moet afleggen voor deze trofee.

Het is wel zo dat na elke keer je de grijphaak hebt gebruikt dat het enige tijd duurt dat deze afgekoeld is en deze weer gebruikt kan worden. Het kan ook gebruikt worden in elke modus en je hoeft ook niet in 1 keer 1000 meter af te leggen. Het gaat om het totaal afgelegde afstand dus uiteindelijk zul je deze trofee gewoon op de normale manier verdienen als je regelmatig de grijphaak zult gebruiken.

Doze this
Maak 7 kills in 1 leven met de Dozer’s SOB-8 Ballistic Shield.

Als je de Spicialist Dozer neemt heeft deze de standaard vaardigheid: “SOB-8 Ballistic Shield”. Speel een Breakthrough wedstrijd vs AI en kies dan de map Caleidoscope. In de map is het het makkelijkst te bewerkstelligen tijdens de doelstellingen A2 en B1.
In het gangen stelsel van A2, welke erg nauw zijn, leiden ze allemaal naar 1 gebouw. Dus elke vijand die binnenkomt zal je gemakkelijk neer kunnen halen met je shield. Melee ze gewoon met je shield en ze zouden binnen de kortste keren dood moeten gaan. Dit kan je blijven herhalen. Dit zou een gemakkelijke trofee moeten zijn voor iedereen.

Er is echter een alternatief om dit te doen als het je toch niet lukt in de eerste optie. Speel dan gewoon een 1vs1 Poral match met een vriend of met AI bots. Bij de bots kun je dan de wapens uitschakelen dus kunnen ze niet naar jou schieten wat het helemaal makkelijk maakt natuurlijk. Schakel ze uit met je schild, en dit dan 7 keer in 1 leven.

B gun’s dry
Breng minimaal 2500 schade toe in 1 ronde terwijl je je doelen verdedigt met Boris’ SG-36 Sentry Gun.

Het is onmogelijk om deze trofee status te volgen terwijl je hiermee bezig bent maar word direct toegekend als je de doelstelling hebt gehaald. Je zal moeten spelen als de Specialist Boris. Deze heeft als uitrusting een inzetbaar automatisch schildwachtgeweer.
Het mooie van deze uitrusting is dat als je deze gebruikt en er duikt een vijand op binnen het bereik van dit wapen word deze automatisch gevolgd en als het mogelijk is ook uitgeschakeld. Er word 2 of 3 keer geschoten en heeft dan een korte afkoel periode nodig voordat het wapen weer op de volgende vijand zal mikken.

De meeste infanterie hebben een totaal van 100 in gezondheid in de normale modus. Dit houd in dat je voor deze trofee 25 vijanden zal moeten afmaken met alleen dit schilwacht geweer. Het is alleen een beetje jammer van de manier waarop je dit dan moet doen en zal ook een tijdje duren voordat je het gehaald hebt. Dit komt gewoon door de manier waarop het wapen werkt en steeds weer moet afkoelen.

Er is ook een makkelijkere manier om dit te bereiken. Ga gewoon naar de instellingen in de Portal. Neem elke map die je maar wilt of je favoriet is. Zorg ervoor dat alle wapens uitgeschakeld staan en stel het andere team in op 4 PvE-Bots met een maximale gezondheid multiplier. Stel dan vervolgens op het vriendelijke team in de schade op maximaal. Als je dan naar een veroveringspunt gaat dat het dichtst bij een vijandelijke spawn ligt, verover deze dan en wacht tot de vijand, welke uit AI soldaten bestaat, tevoorschijn komen en laat de Sentry Gun het werk voor je doen. Met de gezondheid multiplier op maximaal zorgt ervoor dat de gezondheid nu maximaal 1000 is. Dus na het afmaken van een vijand of 3 zal je de trofee moeten horen knallen!

Doctor Falck in the house
Genees met 3000 punten in 1 ronde met de Falck’s S21 Syrette Pistool.

Je zal voor deze trofee de Specialist Flack moeten kiezen, deze heeft als uitrusting een pistool die als je deze op je teamgenoten schiet ze zullen genezen en weer volledig gezond worden. In dit pistool zitten 6 kogels en na gebruik ervan duurt het even om deze weer op te laden, dit gebeurt automatisch.

De meeste infanterie hebben een gezondheid balk van 100 in de normal modus. Dit houd in dat dus 30 keer in totaal je team genoten zal moeten genezen met dit wapen. Over het algemeen zal dit niet in 30 keer lukken wat het telt alleen als je ze helemaal hebt genezen en niet voor de helft. Het kan dus wel even duren voordat deze trofee knalt.

De beste optie om dit zo snel mogelijk te doen is in de Breakout modus. Spelers zullen gefocust zijn rond de doelen in de map waardoor ze veel schade kunnen oplopen en jij ze dus snel kunt genezen.

Je kan helaas deze trofee niet volgen hoe ver je bent alleen na een gespeelde game krijg je af en toe een totaal genezen statistiek te zien en dat je daaruit kan opmaken hoe ver je in totaal bent.

Happy birthday
Roep 15 loadouts met Angel.

Om deze trofee te verdienen moet je de Specialist Angel kiezen. Als je dan aan het spelen bent druk dan op om de Loadout Crate te selecteren. Druk dan op om een omtrek op de grond op te laten lichten en dan kan je met dan ook echt de Crate aanvragen als de locatie je bevalt. Door deze aktie zal er dan ook een Loadout Crate uit de lucht komen vallen. 

Deze aktie zal je gewoon 15 keer moeten doen om de trofee te ontgrendelen. Er zit een korte afkoel periode in maar deze is maar een paar seconden. Je hoeft ze niet eens te benaderen of er interacie mee te hebben. Je kunt meteen weer een nieuwe aanvragen zodra het is afgekoeld. Een van de beste plekken om deze snel te halen in gewoon op je hoofdbasis te blijven waar geen vijanden zullen spawnen en daar het kratten laat regenen. De trofee knalt direct wanneer je je 15e aanvraag hebt gedaan.

Squad Wiper
Dood 500 vijanden terwijl je te voet bent.

Dit is een van de makkelijkere trofeeën in het spel. De bedoeling is gewoon dat je 500 kills haalt, als je je maar niet in een voertuig bevind. Het maakt helemaal niet uit met welk wapen, gadget of Specialist je speelt. Deze trofee zal automatisch direct ontgrendelen als je je 500e kill maakt.

War machine
Dood 50 vijanden die in voertuigen zitten.

Dit geld eigenlijk net als de trofee hierboven alleen nu geld het alleen als je dus wel in een voertuig zit. Het maakt niet uit of je de vijanden vanuit je voertuig neerschiet of dat je een voertuig opblaast waar vijanden in zitten. Alles telt! Deze trofee zal ook direct ontgrendelen als je je 50e kill maakt met of in een voertuig.

I’m Five by Five, B
Verdien een Ribbon III van elk type.

We kennen allemaal wel de uitdrukkin: Ergens een lintje voor krijgen. Dit houd in dat als je ergens heel goed in bent dat je hiervoor beloont word. Voor deze trofee is het eigenlijk niet anders. Op basis van bepaalde acties die je in een wedstrijd doet kan je dus een lintje verdienen. Er zijn in totaal 5 verschillende linten te verdienen.

Wingman – Verdiend door teamgenoten te helpen met kills of revives

Doelstelling – Verdiend voor het vastleggen van objectieve punten

Intel – Verdiend voor het spotten of verstoren van vijanden via middelen zoals EMP

Gevechten – Verdiend voor het doden van vijanden

Logistiek – Verdiend voor het genezen en bevoorraden van teamgenoten, samen met het repareren van voertuigen

Je kan hier gewoon allemaal aan werken terwijl je gewoon je game speelt. Elke keer als je iets ontgrendelt zal je er een melding van ontvangen welk lintje je verdient hebt van niveau I tot niveau III. Bij elk niveau hoort natuurlijk een XP bonus welke aan het einde van de wedstrijd word getoond en welke linten je dus hebt verdiend.

De meeste lintjes zul je zonder dat je er ook maar moeite voor doet vanzelf wel gehaald worden. Er is er echter 1 die misschien wat meer aandacht nodig heeft dan de rest en dat is het lintje “Intel”. Deze zal aanzienlijk wat meer tijd in beslag nemen dan alle andere lintjes op niveau III. Je kan voor dit lintje het beste Breakthrough wedstrijden doen. Je kan hier veel met de Prox-sensor werken die je steeds kan gooien om vijanden te spotten. Dit werkt natuurlijk heel erg goed rondom de doelen omdat de vijand daar steeds opnieuw in de buurt zal spawnen. Zo kan je snel vele assists krijgen.

Tool Time
Repareer voor meer dan 1000 aan voertuigen in 1 ronde.

Als een voertuig beschadigd raakt in een wedstrijd kan je deze repareren met je reperatietool gadget in een bepaalde klasse of met de reparatie apperatuur als je deze hebt ontgrendelt. De reparatie tool werkt wel het snelst om een voertuig te fixen.

Je moet in 1 spel 1000 totale voertuig gezondheid herstellen. de meeste voertuigen hebben een gezondheid balk van 100 wat dan weer gelijk staat aan het repareren van 10 voertuigen. Dit zal in de praktijk natuurlijk niet zo werken omdat je ook halve schade’s kunt herstellen. Pak gewoon een tank en rij achter de andere voertuigen aan om ze in de gaten te houden als ze beschadigd raken. Je kunt ze dan direct repareren.

Wrecking Crew
Zorg dat je 50 voertuigen hebt vernietigd.

De voertuigen in het spel kunnen op vele verschillende manieren kapot gemaakt worden. Je kan er zelfs bonus XP mee verdienen als je voertuigen vernietigt waar vijanden in zitten of als ze er net uit zijn gekomen. Als je gewoon legen voertuigen kapot maakt zal dit geen extra XP op leveren maar telt wel mee voor de trofee. Voertuigen zijn het makkelijkst te vernietigen met raket werpers of met de C5 explosieven.

No-one gets left behind
Revive 100 van je team leden.

Dit is eigenlijk wel een van de meeste terug kerende trofeeën in vele shooters. Het reviven van teamgenoten die neergeknald zijn in het veld. Het opnieuw leven in blazen kan worden gedaan door andere team genoten of door iemand die speelt als Falck of Angel, die dan weer iedereen in het team nieuw leven in kan blazen. Je kan het ook makkelijk herkennen als teamgenoten nog ge revivet kunnen worden door het logo wat boven hun lichaam hangt te zien. Zie je dit niet meer dan hoef je ook geen moeite te doen om daarheen te gaan. Je zal dit in totaal 100 keer moeten toepassen om de trofee te laten ontgrendelen.

Thank you, Santa
Zorg 50 keer voor een nieuwe bepakking van je soldaten.

Voor deze trofee zal je 50 keer je team moeten bevoorraden met nieuwe spullen. Dit kan worden gedaan door jezelf met de Ammo Crate gadget uit te rusten of om als Angel te spelen welke de uitrusting werp bare pantsers heeft voor eenmalig gebruik en ook munitie pick ups kan bevatten. Je kan ook een loadout crate aanroepen die dan ook weer munitie kan aanvullen of een speler laat wisselen van uitrusting. Elke aktie staat voor 1 bevoorrading en het levert je dan ook weer 5 XP op. Je zal de verschillende actie’s dus 50 keer moeten herhalen om deze trofee te laten ontgrendelen.

Clean Exit
Een succesvolle extractie uitgevoerd in de Hazard Zone zonder maar een bende lid te verliezen.

Ook voor deze trofee zal je niet heel veel zweet moeten krijgen aangezien je maar 1 succesvolle extractie moet uitvoeren zonder dat er iemand van je team dood gaat. Het beste is dan ook om maar 1 Data schijf op te pikken en geen 3, zo blijf je onzichtbaar voor je vijand en zo een grotere kans van slagen hebt om het allemaal weer heelhuids terug te maken.

Foot Soldier
Reis in totaal 25 kilometer zonder voertuigen te gebruiken.

Deze trofee zal je halen zonder dat je ook maar wist dat dit uberhaupt een trofee was 🙂 De 25 kilometer die vereist is om deze te voet af te leggen zal voor de meeste spelers een appeltje eitje ervaring zijn. Je zal namelijk soweiso veel moeten lopen in alle maps en modus dus nogmaals, geen enkel probleem om deze trofee te halen.

CQC Specialist
Doe 20 melee aanvallen in 1 ronde.

De trofee op zich klinkt heel moeilijk. Het zit hem echter in dat je dit 20 keer moet doen in 1 enkele speel ronde. Ook mede doordat melee moorden niet veel gedaan kunnen worden omdat iedereen veel te alert is op alles wat er om hen heen gebeurt.

Je kunt dan ook het gemakkelijkste doen in een AI Breakthrough match tegen wat bots op het beginner niveau. De trofee kan af en toe wat moeilijk ontgrendelen. Zelfs als je 20 melee takedowns hebt gedaan en als deze dan nog niet ontgrendelt probeer dan in een nieuwe zelfde type match nog een melee takedown. Indien dit ook faalt wacht dan een paar dagen zodat de online servers even de tijd hebben om alles weer te synchroniseren en probeer het dan opnieuw. Er is ons bekend dat dit om de 3 tot 4 dagen gebeurt. Als ook dit niet werkt spring dan met een vriend in een 1vs1 Portal wedstrijd.

Deadshot
Maak 20 headshot’s in 1 ronde.

Deze trofee spreekt ook voor zich. Je moet gewoon 20 headshots maken in 1 enkele ronde. De headshots worden zichtbaar wanneer je de dubbele tick damage markering krijgt in plaats van de single versie. Je kan er zeker van zijn dat je headshot telt als je wanneer je de schedel in het XP dialoog venster rood is in plaats van wit. Als je deze trofee snel in je bezit wilt krijgen zorg er dan voor dat je met aanvalsgeweren of sluipschutter geweer werkt.

Voor de makkelijkste optie kun je dit doen in een AI Breaktrough wedstijd tegen wat bots met de moeilijkheidsgraad op beginner.
Het kan zijn dat de trofee niet meteen knalt als je 20 headshots hebt gedaan. Soms moet je in de volgende wedstrijd 1 headshot maken wil de trofee alsnog ontgrendelen. Is dit nog steeds niet het geval geef het een paar dagen rust zodat de stat servers kunnen syncen en probeer het dan nog een keer. Als andere optie kan je gewoon een 1 vs 1 potje doen met een vriend die gewillig genoeg is om zich 20 keer door jou neer te laten schieten.

One Careful Owner
Zorg voor een ongeval vanuit de lucht.

Voor deze trofee moet je iemand laten verongelukken met een voertuig vanuit de lucht. De makkelijkste manier is om dit met een helicopter te doen door bovenop iemand te landen. Met een vliegtuig is dit een stuk lastiger maar zeker leuk om te proberen. Als je gewoon een map kiest die best grote open stukken heeft moet dit geen moeite zijn. Mappen zoals Orbital en Caleidoscope lenen zich hier prima voor. Om het nog makkelijker te maken speel met een vriend die gewillig is op zich op te offeren door ergens in het open gebied stil te gaan staan zodat jij er met een heli of vliegtuig tegen aan kan vliegen, dan wel bovenop landen.

Good Company
Verdien de eerste plaats als een gezelschap.

Als je wat matches hebt gespeeld worden daarna de punten van elk team bij elkaar opgeteld. Je zal in het overzicht zien waar elk team op is geëindigd. Om deze trofee te ontgrendelen zal je nummer 1 moeten zijn nadat een match van welke type ook is beëindigd.

Showoff
Een uitstekende prestatie weten te behalen.

Deze trofee is iets specifieker om te kunnen halen. Een uitstekende prestatie is een van te voren specifiek gemarkeerde statistiek die dan aan het einde van de match word getoond. Dit kan dus van alles zijn zoals de meeste kills, de meeste assists, de meeste revives, meeste captures, en ga zo maar door. Ze moeten verdiend zijn door 3 spelers in de desbetreffende match. De trofee zal je waarschijnlijk al halen terwijl je met andere dingen bezig bent. Het makkelijkst kun je deze trofee halen in AI All-Out matches omdat het daar makkelijk is om voor een specifieke vaardigheid te gaan en de vijanden makkelijk om te leggen zijn.

Burnout
Reis in totaal 15 kilometer met land voertuigen.

Deze trofee spreekt voor zich natuurlijk en hoef je hier niet veel aandacht aan te besteden aangezien je deze trofee vrijwel vanzelf zal halen als je veel in voertuigen zit. Je moet gewoon in totaal een afstand afleggen van 15 kilometer. Het kan even duren voordat je zoveel gereden hebt maar de trofee knalt onmiddellijk als je de 15 kilometer hebt gehaald.

Dit zijn alle trofeeën die je kunt halen in Battlefield 2042. Happy Hunting!

Check ook onze andere Trofee Guides & Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelGTA III Definitive Edition Trofee Guide & Roadmap
Volgend artikelHorizon Forbidden West Wiki Guide

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here