Alan Wake Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad van de trofee: 4/10
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot 100%: 55 uur
 • Offline trofeeën: 68 (1X , 3X , 5X , 59X )
 • Heeft moeilijkheidsgraad invloed op trofeeën?: Ja, je kan nightmare pas ontgrendelen als je de eerste run hebt voltooid.
 • Minimum Playthroughs: 2
 • PS4/PS5 Autopop & Save Transfer:  Nee
 • Crossbuy PS4/PS5: Nee
 • Free-Roam / Chapter Select na Story?: Ja, je kunt nog steeds alles doen na het verhaal.
 • Ondersteunt handmatige opslag?: Ja, 5 handmatig opslaan.
 • Releasedatum: 14 mei 2010 (PS Plus Game Juli 2023)

INTRODUCTIE:

Fase 1: (Optioneel) Geniet van het verhaal

Voor je eerste run is het aan te raden om blind te spelen. Hierdoor raak je vertrouwd met het spel en al zijn mechanismen, terwijl je op je gemak van het verhaal geniet. Hierdoor kun je ook een aanzienlijk aantal van de verzamelobjecten die je tegenkomt noteren of verzamelen, maar voor de snelste manier om het spel platina te krijgen, ga je door naar sectie 2 en geniet je van het verhaal terwijl je jaagt. 

Fase 2: Speel het spel op Easy

In deze fase speel je het spel terwijl je alle trofeeën verzamelt die je kunt en je voorbereidt op je tweede run. Misschien wil je ook alle verzamelobjecten in deze run verzamelen terwijl je op easy speelt, aangezien je het gemakkelijk moet hebben in de gebieden waar vijanden zijn wanneer je ze zoekt.

Opmerking: je moet het spel voltooien in Easy of Normal voordat je toegang hebt tot Nightmare.

Er zijn hier veel vragen over geweest, dus om je gerust te stellen. Je kunt het spel op Easy voltooien door alle manuscriptpagina’s voor de “Normale” modus te verzamelen en toch de trofee te krijgen. Dit betekent dat je alleen naar de normale modus hoeft te gaan als je het spel op die moeilijkheidsgraad wilt spelen. De eenvoudige modus werd aanbevolen omdat het het equivalent is van de normale modus van de originele XBox (toen de gemakkelijkste moeilijkheidsgraad). De eenvoudige modus is ook een beetje meer vergevingsgezind voor het geval je een fout maakt.

Fase 3: Nachtmerriemodus

Dit is waar het plezier begint en je hebt alles nodig wat je tijdens je andere run hebt geleerd. Je zult het veel moeilijker hebben dan in Easy en zult waarschijnlijk veel sterven. Op voorwaarde dat je alle manuscriptpagina’s in je eerste run hebt verzameld en  Picking Up After Yourself hebt geclaimd , wil je de Nightmare modus doorlopen en de resterende 15 pagina’s verzamelen om  Collector’s Edition te verdienen.
Opmerking: als je deze modus voltooit, wordt ook  Hardboiled Writer ontgrendeld.

Er moet ook worden opgemerkt dat de verzameling kan worden voltooid op de moeilijkheidsgraad Nightmare. Dit is onverstandig, omdat je te maken krijgt met vijanden die je in sommige gevallen niet eens zou tegenkomen, en het is veel lastiger dan gemakkelijk om het op te nemen tegen vijanden in nachtmerrie-moeilijkheden.

Fase 4: Opschonen en overgang naar DLC 1: The Signal

Alle diverse trofeeën die je niet hebt verkregen na je 2 runs van het spel, moeten hier worden verzameld. Zodra alle resterende trofeeën die je nodig had zijn verkregen en het platina is geclaimd, wil je overstappen naar de eerste van de DLC The Signal. Het signaal begint aan het einde van Episode 6: Departure en moet worden gespeeld zodra het spel is voltooid. Er staat onderaan deze pagina een guide voor The Signal

TIPS & STRATEGIEËN

Algemene informatie:

Alan Wake is het verhaal van een auteur die de afgelopen jaren geen boek heeft geschreven en met zijn vrouw op vakantie gaat om te proberen zijn magie terug te krijgen. Helaas voor hem leidt zijn vakantie hem naar het toneel van zijn grootste werk tot nu toe. Net als de originele release op Xbox in 2010, is de remaster trouw gebleven aan zijn roots. Alle trofeeën, zij het anders geformuleerd, zijn hetzelfde en hebben betrekking op dezelfde evenementen en acties die moeten worden ontgrendeld.

De game is opgezet als een boek met afzonderlijke hoofdstukken waaruit je kunt kiezen om uit te spelen, wat betekent dat niets absoluut te missen is. Ze zijn getagd als missable omdat de hoofdstukken lang zijn en het enige tijd kan kosten om op je schreden terug te keren om op het punt te komen dat je iets moet bereiken.

Iets om in gedachten te houden tijdens het doorlopen van Bright Falls is dat je een statistiekenscherm hebt in het pauzemenu. Dit houdt veel informatie bij, inclusief je verzamelobjecten en kills met verschillende methoden.

De game heeft een aparte opslag voor de belangrijkste informatie zoals kills, voortgang en verzamelobjecten, wat betekent dat je kills kunt farmen in een sectie met een paar vijanden als je je op je gemak voelt en een wapen wilt afmaken. Kills worden opgeslagen zodra je ze hebt gemaakt en je kunt dit controleren op het statistiekenscherm, wat betekent dat als je eenmaal klaar bent met doden in een gebied, je het checkpoint opnieuw kunt laden en herhalen met hetzelfde of een ander wapen, waardoor de trofee mooi wordt eenvoudig. Het is echter vermeldenswaard dat verzamelobjecten worden opgeslagen naarmate ze vorderen, wat betekent dat als je sterft net nadat je er een hebt opgepakt, je het moet onthouden.

Belangrijke gegevens:

 • Je hoeft je licht niet op een vijand te richten om hem te doden. Het licht in hun richting laten schijnen is goed genoeg om de verdediging van de vijand te beschadigen.
 • Pas op voor plekken met vloeibare duisternis.
 • Als je sterft nadat je een verzamelobject hebt verzameld, moet je het onthouden.
 • Gebruik de eenvoudige modus om de trofeeën op te ruimen waar je kunt.
 • Je moet op Nightmare Difficulty spelen om alle Manuscript Pages for   Collectors Edition te verzamelen .
 • Opgemerkt moet worden dat het statistiekenscherm items soms verkeerd opvolgt. Het zal zichzelf echter willekeurig oplossen nadat je een nieuw item van het betreffende type hebt opgepakt. Dit gebeurde vooral na een overlijden.
 • Met hoe de game werkt en het menu voor het selecteren van afleveringen, is niets absoluut te missen, maar het zal in sommige situaties enige moeite kosten om iets te missen.

Platinum Trophy
Ontgrendeld wanneer alle trofeeën zijn verzameld.

Follow the Light
Je werd verlicht door een droom.

Deze trofee krijg je op weg naar het voltooien van de reeks “Nachtmerrie” helemaal aan het begin van het spel en leren hoe je jezelf kunt verdedigen. Op een gegeven moment zal een fel licht tegen je praten en je vertellen hoe de basismechanismen van het spel werken en hoe je de duisternis gaat overleven. Na deze reeks zal de trofee knallen.

Nordic Walking
In tegenstelling tot Stucky profiteert u van onbetwistbare gezondheidsvoordelen. Je bent namelijk niet dood.

Na de reeks in de hut, bevind je je in een bos en probeer je een weg te vinden naar het nabijgelegen tankstation. Onderweg kom je een houtkap tegen en je eerste grote vijand van de baasklasse. Deze vijand neemt de vorm aan van Stucky die je eerder hebt ontmoet, maar deze keer zal hij je willen vermoorden. Zoals de meeste bazen in het spel, zijn het snel bewegende eenheden die moeilijk vast te pinnen zijn. De beste manier om hem te verslaan is door langzaam zijn duisternis weg te werken zonder een gerichte straal totdat hij stilstaat. zodra zijn duisternis is verdwenen, laadt u gewoon uw revolver in hem. Versla hem en de trofee is van jou. 

Bright Falls’ Finest
Je bent er eindelijk in geslaagd om te bellen.

Deze krijg je aan het einde van de eerste aflevering, op het vorige scherm ga je naar de tweede aflevering. 

De eerste aflevering, Nightmare, is zo opgezet dat je de besturing van het spel leert in zowel een gesimuleerde ‘droom’-staat als een echte toepassing van het verhaal dat zich ontvouwt. Je doel is om het brandstofstation te halen in deel 3 van deze aflevering, maar je zult onderweg een paar uitdagingen tegenkomen. In het eerste deel maak je kennis met het spel en hoe je terugvecht tegen de monsters die je gedurende het hele verhaal zullen aanvallen, altijd op weg naar de vuurtoren. Het tweede deel van het verhaal laat je kennismaken met het personage en gaat simpelweg over het verkennen van de Diner. In deel drie komen alle verschillende aspecten samen en moet je alles wat je in deel 1 hebt geleerd combineren om het tankstation te halen. Onderweg kom je bij een houtkap en ontmoet je je eerste baas, Stucky. Zie de trofee  nordic walking voor meer informatie. Zodra hij is verslagen, ga je verder naar het brandstofstation en het einde van de missie. Interactie met de telefoon om de sheriff te bellen zal deze missie beëindigen.

Boob Tube
Je hebt een aantal belangrijke berichten bekeken.

Deze trofee is te verkrijgen in Episode 4 wanneer je ontsnapt uit de Lodge boven Cauldron Lake. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen, is naar de tv lopen, zoals u hebt gedaan voor de verzamelversies van de tv’s, en ermee communiceren. Je ziet het in een wachtkamerachtige ruimte. Dit is de enige locatie waar de trofee zal verschijnen, dus houd daar rekening mee terwijl je verder komt in de Lodge. Ondanks de locatie op de lijst, kun je dit niet krijgen in het verhaal waar het lijkt te zijn (Wake’s home).

Hieronder vindt u de indeling die u zoekt, houd er rekening mee dat de tv wordt uitgeschakeld.

Under a Thin Layer of Skin
Je negeerde de instructies van de parkwachter.

Deze trofee krijg je in aflevering 2 als je naar het kantoor van de boswachter gaat nadat je opschudding op de weg hoort. Je gaat naar de receptie om de boswachter op een slechte manier te vinden en wordt gestuurd om de stroom aan te zetten. Ga daarheen en ontdek dat het is gesaboteerd en dat iets de Ranger aanvalt. Als je bij hem terugkeert, zul je zien dat de achtermuur eruit is geblazen. Ga erdoor en er zal een gevecht plaatsvinden met de nu aangenomen vorm van de ranger. Om deze trofee te krijgen, moet je hem verslaan.

Het gevecht is niet zo moeilijk en je zult het opnemen tegen een snel bewegende Taken. Meestal zal hij net als Stucky door het gebied schieten. De beste manier om hem uit te schakelen, is door langzaam zijn duisternis weg te werken totdat hij het verliest. Als hij dat eenmaal heeft gedaan, zou het een paar schoten met de revolver moeten kosten om hem te laten vallen.

Park Ranger
Je hebt Elderwood National Park overleefd.

Dit wordt verkregen aan het einde van de tweede aflevering, op het vorige scherm gaat u naar de derde aflevering.

Aflevering 2 neemt je mee naar het prachtige landschap van het nationale park, maar er wacht je een eenzame nachtwandeling met diepe schaduw terwijl je naar Lover’s Peak reist. Je begint in het bureau van de sheriff waar iemand contact met je opneemt die beweert dat ze Alice hebben. Natuurlijk neemt Alan het initiatief, en tegen beter weten in besluit hij Alice in zijn eentje te redden, wat betekent dat hij om middernacht in zijn eentje op pad moet om een ​​ontvoerder te ontmoeten.

Zodra de avond valt, verlaat u uw hut in het park om te worden begroet door de ranger in Taken-vorm. Zie de trofee  Under a thin layer of skin voor meer informatie. Wanneer dit is afgehandeld, volg je de borden naar Lover’s Peak en versla of ontvlucht je alle Taken die je tegenkomt. Na een tijdje kom je bij een kabelbaan die je van je stuk brengt en je met je zaklamp van alles ontwapent. Gelukkig is er een servicebox in de buurt en kun je wat vuurpijlen krijgen om groepen Taken tegen te houden.

Volg de man die je redde toen je van de kabelbaan viel en werk samen om de dreiging van Taken te verslaan. Eenmaal voltooid, zal hij dat doenonthullen dat hij de ontvoerder is en dat hij het manuscript voor vertrek wil in ruil voor de veilige terugkeer van Alice. Er breekt een ruzie uit en zowel Wake als de ontvoerderzal vallen van Lover’s Peak. Nadat je de controle hebt herwonnen, ga je terug naar Barry in de hut door de hele weg te rennen of door te rijden wanneer je kunt. Als je de hut bereikt, zie je een zwerm raven die de lucht verduisteren en in de aanval gaan. Versla ze en ga naar binnen om met Barry te praten en de missie zal eindigen.

Heavy Metal
Je hebt de bulldozer vernietigd.

Dit wordt verkregen in de derde aflevering van het spel en is ongeveer een derde van het eerste deel. Je zult een grote open tuin tegenkomen en je zou verwachten dat wanneer je het gebied betreedt, iets gemeens zal aanvallen. Deze smerige is een bezeten bulldozer en een handvol Taken. Het gevecht is niet zo erg als je zou denken, op voorwaarde dat je je omgeving in de gaten houdt, aangezien je gemakkelijk aanvallen van de bulldozer zou moeten kunnen ontwijken, en je Taken kunt lokken om gedood te worden door de bulldozer terwijl deze aanvalt bij je.

Hieronder staat het gebied waarnaar u wilt zoeken wanneer u deze trofee krijgt.

Opmerking: Als je bekend bent met het originele spel, herinner je je misschien dat dit gevecht kan worden vermeden, waardoor je in dit geval de trofee mist. Hoewel dit handig zou zijn voor een Nightmare uitvoering van het spel, zou het contraproductief zijn om dit te verkrijgen, dus sla het gevecht NIET over.

Iron Horse
Je hebt de motor van de trein laten leeglopen.

Als je zo ver in aflevering drie hebt overleefd, bevind je je in een spookstad waar de meeste van je vijanden bezeten objecten zijn, dit is niet anders. De stoomtrein is een bezeten object dat 2 fasen zal hebben, de ketel en de cabine. Versla beide met licht en de trofee is van jou. Het bevindt zich op je pad en na het treinemplacement, dus blijf gewoon doorgaan tot je het tegenkomt.

Hieronder staat het gebied waar je naar wilt zoeken als je de Iron Horse-trofee probeert.

Opmerking: net als de trofee   Heavy Metal kan deze gemist worden door de ontmoeting over te slaan. Nogmaals, als je de trofee wilt, is het aan te raden om het monster aan te nemen.

Wheels Within Wheels
Je hebt de ontvoerder gevonden, maar wat hij te zeggen had was niet wat je wilde horen.

Dit wordt verkregen aan het einde van de derde aflevering, op het vorige scherm gaat u naar de vierde aflevering.

In aflevering 3 is Wake op de vlucht voor de FBI en de lokale politie  . Het belangrijkste doel van dit deel is om een ​​voertuig naar de kolenmijn te krijgen om de ontvoerder te ontmoeten en Alice terug te krijgen. Als je eenmaal een voertuig hebt, moet je naar het hoofdgebouw in het mijngebied gaan en wachten op de ontvoerder. Na uren op de ontvoerder te hebben gewacht, zal Wake contact met hem maken en naar het uitkijkpunt Cauldron Lake moeten gaan dat door het oude mijnstadje loopt.

Tijdens je reis kom je bezeten objecten tegen die gewone objecten zijn die je zullen aanvallen, totdat je de mijnschacht binnengaat. Dit is het punt dat het einde van het level zal markeren. Ga door de mijn, los de eenvoudige liftpuzzel op en keer terug naar de buitenwereld. Vanaf hier moet je door het gebouw gaan en wordt je in een hinderlaag gelokt door Taken. Stuur of ontwijk ze en betreed de nadering van de uitkijkpost. Als je de onderkant van het pad bereikt, wordt een filmpje geactiveerd en wordt de aflevering beëindigd.

Medical Opinions
U hebt naar de opnames van Hartman geluisterd.

Deze kun je krijgen in Hartman’s Lodge aan het begin van aflevering 4. Zodra Hartman je verlaat met de Anderson-broers van Asgard, moet je terugkeren naar je kamer om door te gaan naar het vallen van de avond. Eenmaal daar, ga je gewoon verder naar Hartman’s kantoor zodra de sleutel is verkregen om je in de personeelsvleugel te krijgen.

Als u door de dubbele deuren van het atrium gaat, neemt u de eerste straat links en komt u in een kamer vol schilderijen. Negeer ze en ga naar het bureau met een computer voor je. Daar ziet u een bandrecorder. Werk ermee om de eerste tape af te spelen, zorg ervoor dat je in de kamer blijft en start de volgende tape nadat er een is afgelopen. Er zijn er in totaal 3 en het duurt ongeveer 3 minuten om ze allemaal te doorlopen.

Child of the Elder God
Je scheen een licht op deze nacht van buitenaardse duivels.

In de oorspronkelijke release van de game kreeg je de taak om het concert op Anderson Farm te voltooien zonder in een slechte gezondheid te vervallen (of dood te gaan). Net als die beperking, moet je je hier nog steeds aan houden, maar sommige mensen hebben beweerd dit te hebben verdiend na een herstart nadat ze waren overleden. Vanwege de onduidelijkheid hieromtrent is het toch aan te raden om dit niet te doen als je er iets aan kunt doen!

Het concert begint als je aan weerszijden een open veld ziet met vuurwerkradvallen. Er wordt ook een filmpje afgespeeld waarin Barry wegrent van een of andere Taken en je ziet een draak die door de bliksem wordt getroffen. Wanneer het spel wordt hervat, sta je op het podium en moet je jezelf verdedigen terwijl golven Taken op je af komen.

Tips:

 • Vooraan op het podium staat een zware fakkel.
 • Op de achterwand staan ​​2 rode dozen.
 • Er schijnt een licht onder de draak dat kan worden gebruikt om te genezen.
 • Probeer niet te lang stil te staan ​​en in één richting te kijken.
 • Er zijn 2 snel bewegende lichten aan weerszijden van het podium die Taken zullen opvangen. Probeer ze te gebruiken wanneer je kunt.
 • Knallende vuurpijlen helpen Taken op afstand te houden als ze te dichtbij komen.
 • Waar het licht van de draak is, kun je wat middelen vinden, waaronder flitsgranaten.
 • Probeer meer dan ¼ van uw algehele gezondheid te behouden, want als u onder de 25% zakt, wordt uw run ongeldig.

Het belangrijkste idee van deze trofee is om vijanden op afstand te houden en ze zo snel mogelijk neer te halen terwijl je minimale schade oploopt. Dit kan moeilijk zijn om te bereiken en het kan een paar pogingen kosten om het goed te krijgen. De beste manier om dit te bereiken, is door niet bang te zijn om je arsenaal aan uitrusting te gebruiken. Je moet de zware zaklamp pakken en in beweging blijven om te voorkomen dat Taken achter je aan sluipen en goedkope foto’s maken. Afstandsvijanden zijn ook iets waar je je zorgen over moet maken, maar ze zouden maar weinig schade moeten aanrichten.

Er is geen echt bepaalde tijd die dit zal duren, aangezien het zal worden bepaald door hoe lang je gevecht duurt, maar dat gezegd hebbende, vind je het misschien beter om te bereiken op een moeilijkere moeilijkheidsgraad, dit komt door de schade die je oploopt en de gevoeligheid zul je niet geraakt moeten worden en weg moeten houden. Om voor de hand liggende redenen wordt dit niet aanbevolen. Als je deze trofee wilt proberen, moet je Easy proberen.

Perchance to Dream
Oh, dus DAT is wat er gebeurde.

Dit wordt verkregen aan het einde van de vierde aflevering, op het vorige scherm gaat u naar de vijfde aflevering. 

Aflevering 4: The Truth speelt zich grotendeels af op de Anderson Farm. Er is een kort deel in de Cauldron Lake Lodge, waarin Hartman probeert Alan ervan te overtuigen dat Alice dood is en dat hij een patiënt is in de lodge, allemaal in een vergeefse poging om Alan aan het schrijven te krijgen. Bij de Lodge sturen de gebroeders Anderson Wake naar hun huis voor antwoorden op wat er aan de hand is en hoe ze alles kunnen oplossen.

Bij het ontsnappen uit de Lodge krijgen Wake en Barry een ongeluk en moeten ze te voet verder om de boerderij te bereiken. Wanneer je de controle weer overneemt, zal Wake ongewapend zijn en niet eens een fakkel hebben om bezeten objecten te verslaan. Je enige manier van handelen is om te rennen en dieper het bos rond de boerderij in te gaan. Na een tijdje kun je een auto pakken en het grootste deel van de weg naar de boerderij rijden, wat wordt aanbevolen omdat je niet wilt dat Taken je om de paar seconden aanvalt. Als je niet meer verder kunt in de auto, ga dan te voet op pad, versla of ontwijk vijanden en ga naar het gebied achter de molen. Hier zul je de kans krijgen om de trofee  Child of the elder God te krijgen , en als je een beetje verder gaat, zul je bij een schuur komen met een lange boot die aan de dakspanten hangt.

Blijf vooruitgang boeken met Barry totdat je de Alcohol Still raakt in het volgende  gebouw waar je alleen verder moet. Als je de andere kant bereikt, vecht je tegen een bezeten maaidorser en een zware Taken, maar na wat je hebt gevochten, zouden ze geen probleem moeten vormen. Haal Barry het gebouw uit en help hem de poorten te openen om je naar het huis te brengen. Ga dan naar binnen en de trap op naar de ver achterkamer om de stroom te vinden en aan te zetten. Als u erop klikt, wordt er muziek gestart die u moet vinden en waarnaar u moet luisteren. Interactie met de speler zal dit deel van de missie beëindigen.

Alan zal dan een droomstaat binnengaan waar hij zal zien wat er echt is gebeurd op de avond dat hij en Alice naar Bright Falls kwamen en vertrouwt op de waarheid alsFBI-agent Nightingale arresteert hem.

Als je de waarheid leert, voltooi je de missie en ontvang je de trofee . De versie in het spel is niet zo duidelijk en je kunt er maar een deel van krijgen. Als je wilt weten wat er wordt gezegd, dit is het volledige nummer, dat naar nog een paar dingen verwijst dan alleen “The Lady of the Light”.

Drink ‘Em Both Up
Je hebt ze opgedronken.

Deze trofee kan worden gestart zodra je Bright Falls binnenvaart in aflevering 1 en de veerboot hebt verlaten. Je kunt dit echter pas voltooien in aflevering 5, wanneer je kunt terugkeren naar het restaurant.

Je moet zeker zijn van het volgende om deze trofee te krijgen:

 1. Wanneer je het restaurant in aflevering 1 binnengaat, zie je 2 oudere motorrijders aan de linkerkant van het restaurant en als je ze nadert, zal er een je vragen om nummer 6 op de jukebox te spelen. Je moet het raken nadat je het hebt ingesteld om het te laten spelen.
 2. Als je op weg bent naar het stadhuis om de sleutels op te halen bij de sheriff, zie je het restaurant in een van de straten die je doorloopt. Ga naar binnen en communiceer met de jukebox om nummer 6 een tweede keer af te spelen.

Als je interactie hebt gehad met de jukebox en nummer 6 twee keer hebt gespeeld, ontvang je de trofee.

Gatekeeper
Echt, jij bent de meester van sluisdeuren.

Nadat je de Vrouwe van het Licht hebt ontmoet in Aflevering 5, moet je de stroom naar de transformatortuin onderbreken. Om dit te doen, moet je op pad gaan en de puzzel van de sluisdeuren oplossen. Het is een heel eenvoudige oplossing en zou niet lang moeten duren. Eenmaal voltooid, ga je naar de overkant en communiceer je met de knop.

Oplossing:

 • Activeer de 3e knop (uiterst rechts van de 3)
 • Activeer de middelste knop

Hierboven ziet u de oplossing en hieronder ziet u wat elke knop doet als u het zelf wilt oplossen.

 
Knop 1 Knop 2 Knop 3
Activeert dichtstbijzijnde en middelste bruggen Activeert verste en middelste bruggen Activeert alle bruggen

The Lady of the Light
Cynthia Weaver heeft je naar de Goed Verlichte Kamer gebracht.

Dit wordt verkregen aan het einde van de vijfde aflevering, op het vorige scherm gaat u naar de zesde en laatste aflevering. 

Aflevering 5: De Clicker brengt Wake in het bezit van alle stukken die hij nodig heeft om een ​​einde aan Departure te vinden. Dit hoofdstuk begint in het kantoor van de sheriff van Bright Falls met Wake en Barrygearresteerd door agent Nightingale voor een aantal aanklachten, zoals samenzwering om een ​​federale officier te vermoorden. Onnodig te zeggen dat Nightingale’s carrière werd afgebroken.

Zodra het filmpje voorbij is, ga je op pad met Sarah en herstel je de stroom naar het station voordat je op weg gaat naar de sleutels van de helikopter om de Vrouwe van het Licht te vinden. Tijdens je reis door de straten van Bright Falls kom je een groot aantal vijanden tegen die je proberen tegen te houden, maar gewapend met je zaklamp en slimmeriken maken ze geen schijn van kans. Het vinden van de sleutel zal een scène activeren waarin Barry door de hoofdstraat rent en voor veiligheid de winkel in moet duiken. Ga door de boekwinkel en de kerk en ontmoet het “Flaming Eye of Mordor”.

Door Barry weer te ontmoeten, nadert je het einde van je avontuur in Nightlife in Bright Falls, maar er is nog een deel te doen, namelijk de helikopter verdediging. Voltooi dit en ga verder naar de energiecentrale waar je aan de andere kant van de rivier wordt gedropt en een flinke afstand moet afleggen naar waar Taken in krappe ruimtes zal aanvallen. Het is aan jou om ze af te weren of te ontwijken, maar als je geduld hebt, kun je hier indirect doden.

Als je de hoofdingang van de energiecentrale nadert, wordt er een filmpje geactiveerd waarin Wake wordt verblind door licht en Cynthia Wake de taak geeft om de stroom naar de transformatortuin af te sluiten omdat hij graag regels overtreedt. Dit is waar de trofee  Gatekeeper kans zich voordoet. Dood alle Taken of je krijgt een moeilijke tijd (je kunt niet terugkeren naar Cynthia zonder ze allemaal te doden).

Zodra het volgende filmpje is afgespeeld, ben je alleen boven de grond en ga je naar de crashlocatie om de schade te bekijken. Gelukkig gaat het goed met iedereen, maar je zult tegen een stel Taken moeten vechten om bij de Well-Lit Room te komen. Volg de borden tot je gescheiden bent en ga dan gewoon de weg op de dam op.

Zodra het gevecht is afgelopen, keert de tornado terug en moet je hem ontlopen. Blijf gewoon de dam afdalen tot je bij de lift in sectie 3 komt. Je zult weten wanneer je daar bent, aangezien Barry en Sarah naar je zullen zwaaien om aan te geven dat je naar hen toe moet gaan als het licht niet genoeg is. Na het filmpje in de Well-Lit Room heb je de aflevering voltooid en de trofee gekregen.

Tornado Wrangler
Je kalmeerde de woede van de storm.

Dit wordt verkregen aan het einde van de zesde en laatste aflevering. De Tornado is het laatste obstakel dat Alan tegenkomt tijdens zijn reis om terug te keren naar Bird Leg Cabin op Divers Isle. Versla de Duisternis en verkrijg de trofee.

Naarmate het spel de anticipatie opbouwt om het grote kwaad te bestrijden, moet Wake terugkeren naar de hut om een ​​einde te schrijven. Maar voordat hij naar de hut kan terugkeren, moet hij eerst de duisternis onder ogen zien, namelijk de tornado die hem volgt. Dit gevecht is een eenvoudig gevecht. De game geeft je oneindig veel vuurpijlen voor het lichtpistool en je zou dit moeten misbruiken om het laatste platform vrij te maken waar je het hart ervan kunt raken, Barbara Jagger. Hiervoor zijn 3 voltreffers nodig, waarvoor je eerst een pad moet vrijmaken. Als je klaar bent, wordt er een filmpje afgespeeld waarin Alan het lichtpistool laat vallen en, met de clicker in de hand,springt in Cauldron Lake, wat je de trofee oplevert.

Departure
Je hebt het spel voltooid op de moeilijkheidsgraad Easy.

Raadpleeg de trofee  Alan, Wake Up voor meer informatie.

Hardboiled Writer
Je hebt het spel voltooid op de moeilijkheidsgraad Normaal.

Raadpleeg de trofee  Alan, Wake Up voor meer informatie.

Alan, Wake Up
Je hebt het spel uitgespeeld op de moeilijkheidsgraad Nightmare.

De zoektocht om de duisternis in Bright Falls te vernietigen kan gespeeld worden in 3 moeilijkheidsgraden:

 • Eenvoudig
 • Normaal
 • Nachtmerrie

In tegenstelling tot de originele release van de game, hebben we nu een Easy-modus die kan worden gebruikt als een proefversie van de game en waarmee je het verhaal kunt ervaren zonder dat je je door gevechten hoeft te worstelen. De normale modus keert terug naar Bright Falls en vormt een uitdaging voor zowel nieuwe als bestaande fans van Wake’s nachtmerrie door de duisternis.

Voor de ultieme uitdaging ontgrendel en voltooi je het verhaal op de moeilijkheidsgraad Nightmare. Dit kan voor veel mensen moeilijk blijken te zijn, omdat sommige secties een hele zware uitdaging kunnen zijn om er doorheen te komen, vooral als je probeert de middelen die je hebt op te potten. Dit zou een geldige strategie zijn, maar als je een sectie binnengaat die je persoonlijk moeilijk vindt, wees dan niet bang om weg te rennen of snelle schoten te scoren met je licht om afstand te houden. Elk schot moet er toe doen, samen met alle verborgen caches die je kunt verzamelen. Het moet benadrukt worden dat je  niet alle verzamelobjecten voor deze modus moet bewaren, omdat je dan gemakkelijk gedood wordt.

Hier zijn enkele tips voor de Nightmare-modus:

 • Vermijd zoveel mogelijk gevechten.
 • Maak gebruik van vluchtige schoten met gericht licht om afstand te houden tot vijanden.
 • Probeer niet stil te staan, want dan ben je een gemakkelijk doelwit.
 • Er zijn beperkte bronnen in sommige secties, dus verspil ze NIET als je er iets aan kunt doen.
 • Zoek de onderdelen waar je persoonlijk moeite mee hebt en probeer ze op een gemakkelijkere moeilijkheidsgraad om het spel minder uitdagend te maken. Een voorbeeld hiervan kunnen verdedigingspunten zijn, zoals bij Anderson Farm.
 • ONTHOUD : Vijanden slaan harder, richten meer schade aan en het zal langer duren om ze te doden. Plan dienovereenkomstig! 

If It Flies, It Burns
Jij bent toch geen vogelliefhebber?

Dit is een cumulatieve en gemakkelijke trofee; je krijgt dit door de raven met het licht te verbranden. Net zoals het nemen van de duisternis die de Taken bewapent, zul je hetzelfde moeten doen met de raven. Je eerste ontmoeting met raven is in aflevering 2 als je in het bos bent. Raven die voor de dood zijn gedood, tellen nog steeds mee. 

De trofee zal knallen als je in totaal 1000 raven hebt verbrand. Je kunt dit volgen op je statistiekenpagina. 

Opmerking: zoals aangegeven in de opmerkingen kom je Ravens tegen in het eerste hoofdstuk wanneer je terug moet naar de hut om Alice te redden van de Duisternis. Groepen Ravens zullen boven de hut verschijnen en je kunt hier een flink aantal kills farmen, en dan gewoon het checkpoint herladen om het opnieuw te proberen. 

They’re Heeeeeere!
Je hebt 20 poltergeist-objecten vernietigd.

Dit is een cumulatieve en gemakkelijke trofee; je krijgt dit door de bezeten voorwerpen met het licht te verbranden. Net zoals het nemen van de duisternis die de Taken bepantsert, zul je hetzelfde moeten doen met de objecten die je aanvallen. Het vernietigen van 20 is geen moeilijke of zelfs maar moeilijke taak om te volbrengen en je zult er waarschijnlijk nog veel meer aankunnen voordat je je eerste run van het spel voltooit. Je eerste ontmoeting met hen is in aflevering 3. Dit zou binnen de eerste ontmoeting te verkrijgen moeten zijn, maar als het je niet lukt, zijn er genoeg andere kansen in het spel. 

The Six-Gun Scribe
Je hebt 100 Taken met de revolver afgetopt.

Raadpleeg de trofee  Donder en Bliksem voor meer informatie.

Taken Season
Je hebt 50 gedropt Genomen met het jachtgeweer.

Raadpleeg de trofee  Donder en Bliksem voor meer informatie.

It’s Not Just a Typewriter Brand
QWERTY? DVORAK? 50 Taken weet dat het geen van beide is.

Raadpleeg de trofee  Donder en Bliksem voor meer informatie.

What Light Through Yonder Window
Het is het oosten, en de lichtkogel is de zon tot 50 graden.

Raadpleeg de trofee  Donder en Bliksem voor meer informatie.

Thunder and Lightning
50 Taken hebben je woede gevoeld. Ook je flashbangs.

Voor deze trofee,  The Six-Gun Scribe,  Taken Season,  It’s Not Just a Typewriter Brand en  What Light Through Yonder Window, moet je Taken op verschillende manieren doden.

De manieren waarop deze trofeeën Taken moeten doden, zijn de volgende:

 • Revolver
 • Geweer
 • Jachtgeweer
 • Lichtpistool
 • Flashbang-granaat

Elk van deze wapens heeft zijn goede en slechte punten waarmee het beste kan worden geëxperimenteerd, en een voorbeeld hiervan is dat het lichtpistool perfect is tegen groepen vijanden, maar behoorlijk hopeloos wanneer het tegen individuen wordt gebruikt. Een ding dat je in gedachten moet houden, is dat de revolver het meest voorkomende wapen in het spel is, waarbij het lichtpistool een van de minste is (behalve in aflevering 6). Dit geldt ook voor ammo drops. Al deze trofeeën zijn te verkrijgen tijdens je voortgang door de hoofdstukken, en tenzij je geen van de wapens gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over de trofeeën.

Hieronder staan ​​​​elk wapen, samen met hun voor- en nadelen:

 • Revolver
  • Vaak gevonden
  • De meeste munitie gevonden
  • Zwak tegen zwaar genomen
 • Geweer
  • Normaal gesproken een single-hit kill
  • Niet een veel voorkomend wapen om te vinden
  • Munitie is beperkt
  • Sterk tegen zwaar genomen
 • Jachtgeweer
  • Vrij goed van dichtbij
  • Matig te vinden
  • Doodt normaal gesproken in een enkel schot
  • Matig tegen zwaar genomen
 • Lichtpistool
  • U hoeft de duisternis niet te verwijderen
  • Beperkt in de meeste afleveringen
  • Het beste te gebruiken tegen groepen vijanden
  • Goed om de raven uit te schakelen
 • Flitsbang 
  • Vergelijkbaar met het lichtpistool
  • Goed tegen groepen Taken
  • Matig tot beperkt te vinden

Collateral Carnage
20 Taken zijn verdronken, geëlektrocuteerd of op een andere indirecte manier verzonden.

De manier waarop deze trofee en de oorspronkelijke prestatie zijn verwoord, kan een beetje misleidend zijn. Het belangrijkste idee is echter dat iets dat je doet direct invloed heeft op de dood van 20 Taken, en niet op jouw directe actie. Dit is niet zo moeilijk om te doen en zal min of meer vanzelf gaan naarmate je verder komt in de hoofdcampagne, maar er zijn een paar dingen die je hierbij kunnen helpen. Er zijn enkele secties die plaatsvinden via richels of water. Door je licht op de Taken te laten schijnen, worden ze in sommige gevallen teruggedreven. Anderson Farm is een goede plek om te proberen voor indirecte moorden, want met zoveel gaande, zul je er hier waarschijnlijk een paar scoren. Evenzo is de Train Yard goed te gebruiken omdat er een behoorlijk aantal Taken zijn, evenals een elektrische afrastering die kan worden gebruikt.

Als je moeite hebt om deze trofee te bemachtigen, dan is er een plek waar je naartoe kunt gaan om de moorden te plegen. Als je de tweede DLC ‘The Writer’ laadt, zijn er 2 secties hierin die je kunt gebruiken om de kills binnen enkele minuten te farmen:

 • De eerste plek is wanneer je je een weg baant over het zwevende pad. Je zult uiteindelijk op een punt komen waar de woorden BOOM staan. Als je je licht op ze laat schijnen wanneer een Taken in de buurt is, zal er een explosief vat spawnen en kun je zelfs een kettingreactie veroorzaken die iedereen uitschakelt die je nodig hebt.
 • De tweede plek is wanneer je op weg bent naar de vuurtoren. Je zult zien dat er wat rotsen met de tekst CRUMBLE in de buurt zijn die ervoor zorgen dat de rotsen uit elkaar vallen en een pad creëren waar licht doorheen kan breken, waardoor alle Taken die in het licht worden gevangen, worden gedood.

Onnodig te zeggen dat de gemakkelijkste manier om deze trofee te behalen, is door de locaties van het basisspel te gebruiken. Zoals hierboven vermeld, is Anderson Farm een ​​goede manier om er een paar te krijgen, evenals de beste landbouwlocatie als je geduldig bent en Taken van het podium houdt, maar dichtbij genoeg om geraakt te worden wanneer het licht valt.

Come One, Come All
Vindt de vermiste Quen en ontdekt Londra’s plan om de aarde te verlaten.

Dit komt door natuurlijke progressie, maar het belangrijkste idee is om 4 Taken te laten doden door een vuurpijl die wordt afgevuurd door het lichtpistool. Om dit gemakkelijk te doen, moet je ze dicht bij elkaar opstellen en in het midden schieten. Het wordt het best bereikt op standaard genomen dan op zwaardere. Als alternatief kun je het krijgen zonder te proberen in veel van de late delen van het spel.

Sound and Fury
Je vernietigde vier Taken met een enkele fakkel.

Deze trofee is vrijwel hetzelfde als  Come One, Come All behalve dat je de flashbang-granaat moet gebruiken.

Two For the Price of One
Je hebt er twee genomen met één vat.

Deze trofee is voor het doden van 2 Taken met een enkele shotgun-explosie. De beste manier om dit te bereiken is door een Taken neer te schieten wanneer hij in de buurt van een andere is en je brengt schade toe aan beide of doodt beide. Er is hier geen echte strategie voor behalve het gebruik van het jachtgeweer en het maakt niet uit welke. Het zal meer dan waarschijnlijk vanzelf gebeuren in reeksen waarin je een paar Taken om je heen hebt en je ze met zware wapens moet opruimen. 

Back! Back, I Say!
Je hebt jezelf wat ademtijd gekocht met een vuurpijl.

Lichtkogels, geen lichtkogelvuurwapens, worden gebruikt om afstand te nemen van Taken en je even de tijd te geven om je situatie te evalueren. Voor deze trofee zult u waarschijnlijk geen probleem vinden om deze te behalen. De voorkeur om de fakkel vast te houden of naar beneden te gooien, is echter geheel jouw keuze. Opgemerkt moet worden dat er verschillende manieren zijn om dit te krijgen; de eerste is de lage gezondheidstoestand waarvoor je een lage gezondheid zou moeten hebben en een fakkel zou moeten gebruiken om wat ademruimte te krijgen. De tweede is wanneer je omringd bent door 3 of meer Taken en je een fakkel gebruikt en deze vasthoudt om Taken op afstand te houden (de meeste gevallen van het gebruik hiervan worden met succes geïllustreerd door een filmische reeks). De meeste mensen kiezen voor de lage gezondheidsmethode en houden de fakkel vast, omdat dit u misschien kan redden.

Float Like a Butterfly
Je hebt voorkomen geraakt te worden – met stijl!

Raadpleeg de trofee  Missed by a Mile voor meer informatie.

Missed by a Mile
Je bent er 20 keer in geslaagd om in slow motion te ontwijken.

Voor deze trofee en  Float Like a Butterfly moet je de aanvallen van de vijand perfect ontwijken. Om perfect te ontwijken, moet je op tijd op de ontwijkknoppen drukken om uit de weg te gaan en de tijd om je heen te vertragen. Doe dit 20 keer en de trofee is van jou. U zult dit hoogstwaarschijnlijk gemakkelijk bereiken.

Ontwijken:  + Playstation L3 Button (elke richting)

Energized!
Je hebt de batterijen 100 keer vervangen.

Elke keer dat u de focusstraal van de lamp gebruikt, verbruikt u wat batterijvermogen en kunt u een nieuwe batterij gebruiken om de zaklamp op te laden. Als u de zaklamp echter met rust laat, wordt deze na verloop van tijd op natuurlijke wijze opgeladen. De zaklamp die je hebt, bepaalt de oplaadsnelheid, die indien nodig kan worden versneld door een batterij te gebruiken. Voor deze trofee heb je slechts 100 batterijen nodig, wat gemakkelijk zou moeten zijn tijdens je eerste run van het spel. Druk op  om een ​​batterij te gebruiken.

Let There Be Light
Je hebt de kracht hersteld.

Dit wordt bereikt wanneer u bij Bird Leg Cabin aankomt en de stroom moet inschakelen. Ga bij de nadering naar de schuur achter het huis en start de generator door de minigame te winnen, en je zult deze trofee verdienen. 

Carny
Je hebt harteloos vijf weerloze blikpiramides omvergeworpen.

De piramides van blikjes zijn kleine verzamelobjecten verspreid over Bright Falls en zijn gemakkelijk over het hoofd te zien. Er zijn er in totaal 12 en je hoeft ze alleen maar tegen het lijf te lopen of neer te schieten. Klop er 5 om en de trofee is van jou. Zie de trofee Collectors Edition voor een video walkthrough voor een complete gids met verzamelobjecten.

Meet the Deadline
Je bent in minder dan 30 minuten helemaal naar het uitkijkpunt Cauldron Lake gekomen.

Deze trofee vindt plaats in aflevering 3, wanneer het de bedoeling is dat je de ontvoerder in het museum ontmoet. Voor deze trofee moet je snel zijn en je concentreren op het zo snel mogelijk bereiken van het meer, in minder dan 30 minuten.Je doel is om van het museum, waar je de ontvoerders zou ontmoeten,  naar het uitkijkpunt over Cauldron Lake te gaan. De afstand die je moet overbruggen is behoorlijk groot en je zult behoorlijk wat obstakels op je weg tegenkomen, om nog maar te zwijgen van Taken. Het daadwerkelijke tijdsgedeelte van de trofee is echter niet zo slecht, en je zou het in iets meer dan 20 minuten moeten kunnen halen. Er zijn een paar belangrijke dingen waar u rekening mee moet houden:

 • Vermijd onnodige gevechten.
 • Wees voorzichtig op platformsecties.
 • Leer het terrein vrij goed kennen, vooral rond de mijn.
 • Plan waar je items wilt gebruiken.
  • De Trainyard kan worden voltooid zonder items te gebruiken, terwijl de Train Warehouse veel moeilijker zal zijn als je de Taken niet verslaat.
 • Negeer de bezeten items als je kunt, vooral de Steam Engine.
 • Als je fakkels hebt wanneer de raven binnen zijn, knal dan wat fakkels om ze zonder veel gedoe te helpen passeren.
 • Voor de liftpuzzel, krijg je alleen een ruwe positie als je niet kunt inschatten hoe lang je nog hebt.
 • Probeer kisten en middelen te negeren die je uit de weg gaan. Hoewel ze nuttig kunnen zijn, is snelheid belangrijker dan uitrusting. Onthoud dat je altijd kunt vluchten voor een gevecht. 
 • Dit kun je het beste proberen op Easy!

Er is een video hieronder als je meer hulp nodig hebt. 

An Idyllic Small Town
Je vocht je een weg door de straten van Bright Falls zonder gedood te worden.

Deze trofee vindt plaats in aflevering 5, waarbij je de hele aflevering moet voltooien zonder dood te gaan. Het grootste deel van de aflevering is eenvoudig, maar er zijn 2 delen waarvan u op de hoogte moet zijn.

De eerste is de kerkverdediging en de tweede is de helikopterverdediging:

 • Voor de kerkverdediging heb je de sheriff als back-up en zij zal een waardevolle bondgenoot zijn bij het verslaan van de Taken. De beste manier om door dit gevecht heen te komen, is door de sheriff het grootste deel van de aggro te laten nemen terwijl jij een paar achterblijvers uitschakelt met de fakkel of een wapen voor een permanente oplossing.
 • De Chopper Defense is iets lastiger; je bent solo en hebt slechts twee schijnwerpers als back-up. Zij zullen de sleutel zijn tot deze strategie. Je zou in staat moeten zijn om de lichten tussen de golven te starten en ze aan de gang te houden door ernaartoe te rennen wanneer ze op het punt staan ​​​​uit te gaan, wat de duisternis van de Taken zal halen. Vanaf daar kun je de Taken neerschieten met welk wapen je maar wilt en je fakkel als back-up hebben om de vijanden te laten wankelen. Vergeet niet dat je wat fakkels en/of flashbangs moet hebben als het een beetje te druk wordt.
 • Dit kun je het beste proberen op Easy!

Zodra je genoeg Taken hebt gerouteerd, krijg je te horen dat je naar de helikopter moet gaan om de missie te beëindigen. Veel mensen zeggen om op het helikopterplatform te blijven bij het nemen van deze verdediging; dit is echter niet altijd de beste manier van handelen, dus gebruik uw eigen oordeel om dit conflict te overleven.

Opmerking: zoals vermeld in de opmerkingen, kunnen sommige mensen een bug ervaren die de run ongeldig kan maken. De oorsprong van deze bug is onbekend en lijkt niet iedereen te treffen, maar de getroffenen zeggen soortgelijke dingen. Dit is dat je in één keer moet doorlopen zonder te pauzeren, waar dit moeilijk klinkt, zou het eigenlijk niet moeten zijn.

Gunless Wonder
Je bent erin geslaagd om helemaal van de dam naar Cauldron Lake te komen zonder een enkele kogel af te vuren.

Deze trofee vindt plaats in aflevering 6 en is mogelijk de gemakkelijkste trofee van het type uitdaging. Je moet van de Goed Verlichte Kamer in de Dam helemaal naar het meer komen zonder je wapen te schieten.

Je sterft terwijl je dit probeert (er is geen reden waarom je dit niet zou doen), maar dat gezegd hebbende, hier zijn dingen die je kunt gebruiken om deze trofee gemakkelijker te maken.

 • Je gebruikt het voertuig in het eerste deel en na de tunnel, die je door een behoorlijk aantal Taken zal loodsen en je een behoorlijke afstand zal afleggen.
 • Je kunt vuurpijlen en flitsgranaten gebruiken om vijanden die je in de weg staan ​​of die je achtervolgen uit de weg te ruimen.
 • Lichtkogels en flitsgranaten worden niet geteld als “schoten”, een “schot” wordt bepaald door je geweer te gebruiken.
 • In de bouwzone is er een schijnwerper die bij het focussen van de straal Taken zal doden, niet alleen de duisternis zal verwijderen.
 • Als je per ongeluk vuurt, kun je het laatste controlepunt opnieuw starten om te resetten voordat je vuurde, wat je run zou redden.
 • Dit kun je het beste proberen op Easy!

De trofee zal knallen als je de tornado bij Cauldron Lake nadert.

Right of Way
U heeft er 15 van uw bumper gepeld.

De eerste keer dat je een auto gebruikt, is in hoofdstuk 2 tegen het einde, en auto’s zullen het spel een stuk eenvoudiger maken in de hogere moeilijkheidsgraden. Auto’s zijn doodsmachines voor Taken: de koplampen kunnen het schild van de duisternis dat ze hebben vernietigen en de bumper van de auto zal ze doden. Voor deze trofee moet je in totaal 15 Taken behalen, wat je kunt behalen als je voor het eerst in een auto zit.

Finders Keepers
Je hebt vijf van de verborgen kisten ontdekt.

Raadpleeg de trofee  Every Nook and Cranny voor meer informatie.

Every Nook and Cranny
Je hebt alle verborgen kisten ontdekt.

Voor deze trofee moet je alle 30 verborgen kisten vinden. Je zou niet al te veel moeite moeten hebben om ze te vinden als je je ogen open houdt voor de goudverf die aangeeft dat ze in de buurt zijn. Er zijn blobs en richtingspijlen die ernaar wijzen, en erboven of ernaast staat een kaars in een cirkel.

Hieronder staat het soort goud geverfde indicator waarnaar je op zoek bent om aan te geven dat er een verborgen cache in de buurt is. Dit is het symbool dat op een muur bij de kist zal worden geschilderd. Zie de trofee Collectors Edition

Paging Mr. Wake
Je hebt 25 manuscriptpagina’s ontdekt.

Raadpleeg de trofee   Collector’s Edition voor meer informatie.

Picking Up After Yourself
Je hebt elke manuscriptpagina gevonden in de normale modus.

Raadpleeg de trofee   Collector’s Edition voor meer informatie.

Collector’s Edition
Je hebt elke manuscriptpagina in het spel gevonden.

Voor deze trofee moet je alle 106 manuscriptpagina’s van het ‘Vertrek’-verhaal verzamelen. Er zijn 91 pagina’s te vinden op de moeilijkheidsgraad Normal en Easy, en 15 op de moeilijkheidsgraad Nightmare. Alle manuscriptpagina’s, inclusief die in Nightmare, zijn vrij gemakkelijk te zien en te vinden. Er is slechts ongeveer 10% verborgen voor je voortgangspad, inclusief Nightmare-pagina’s

Opmerking: je kunt deze trofee niet krijgen zonder het spel op Nightmare te spelen!

Hieronder vindt u een reeks videogidsen om u te helpen alles per hoofdstuk te vinden. Er ontbreken enkele manuscriptpagina’s die kritieke verhaalvoortgang zijn, en aangezien de video’s alleen de items behandelen die in normale gameplay worden gevonden, zal de telling niet kloppen.

De 6 video’s hieronder behandelen deze verzamelobjecten voor elke aflevering:

 • Koffie thermoskan
 • Manuscriptpagina’s
 • Radio’s
 • TV’s
 • Blikjes
 • Locaties
 • Kisten
 

Alle verzamelobjecten Aflevering 1 – Videogids

Alle verzamelobjecten Aflevering 2 – Videogids

Alle verzamelobjecten Aflevering 3 – Videogids

Alle verzamelobjecten Aflevering 4 – Videogids

Alle verzamelobjecten Aflevering 5 – Videogids

Alle verzamelobjecten Aflevering 6 – Videogids

Nachtmerrie Moeilijkheidsgraadpagina’s – Videogids

Damn Good Cup of Coffee
Je hebt 25 koffiethermosflessen gevonden.

Raadpleeg de trofee Hyercafeïne voor meer informatie.

Hypercaffeinated
Je hebt elke thermoskan koffie ontdekt.

Er zijn in totaal 100 koffiethermosflessen in de wereld verspreid en je zult ze allemaal moeten verzamelen. De eerste is te vinden zodra je de controle over Wake overneemt en de laatste vlak voor het einde van het spel. Het vinden van 100 thermoskannen klinkt misschien als een moeilijke taak om te volbrengen en is erg tijdrovend, maar tijdens het spelen van het spel zul je hoogstwaarschijnlijk over een grote meerderheid struikelen. Zie de trofee Collectors Edition voor een video walkthrough voor een complete gids met verzamelobjecten.  

KBF-FM
Je hebt geen enkel radioprogramma gemist.

Er zijn in totaal 11 radio’s die je kunt vinden. Je hoeft ze niet allemaal te beluisteren, ze aanzetten is voldoende voor de trofee. Dit zijn normaal gesproken na kritieke punten in het verhaal, dus let op als je er eenmaal doorheen bent gegaan. Zie de trofee Collectors Edition voor een video walkthrough voor een complete gids met verzamelobjecten.

Couch Potato
Je hebt alle aangeboden tv-programma’s bekeken.

Tijdens je avontuur zul je een aantal tv’s zien met knipperende lampjes waarmee je kunt communiceren, die niet automatisch worden ingeschakeld als Alan in het gebied aanwezig is. Degenen die wel worden ingeschakeld, tellen hiervoor ook mee. Er zijn er in totaal 14 die u moet inschakelen en bekijken. Je hoeft niet naar ze te kijken voor de trofee, ze aanzetten is genoeg om te tellen. Zie de trofee Collectors Edition voor een video walkthrough voor een complete gids met verzamelobjecten.

Bright Falls Aficionado
Je hebt alle borden en bezienswaardigheden in de omgeving van Bright Falls bekeken.

Binnen Bright Falls zijn er plaquettes met lokale geschiedenis waarmee u kunt communiceren om een ​​beetje meer inzicht in de wereld te krijgen. In totaal zijn er 25 over de hele wereld te vinden. Ze kunnen van alles zijn, van het adverteren voor een evenement, een vermist persoon of het vertellen van de geschiedenis van Bright Falls. Zie de trofee Collectors Edition voor een video walkthrough voor een complete gids met verzamelobjecten.

The Signal DLC Trofee Guide & Roadmap

Fase 1: voltooi het verhaal van het signaal

Voor deze fase speel je het verhaal door om inzicht te krijgen in wat je moet doen voor fase 2. Je moet er ook naar streven om de No Vehicle Condition te voltooien en elke oven in gang te zetten. Het verslaan van de baas binnen de tijdslimiet zal ook nuttig voor je zijn om hier te proberen, hoewel je dat ook kunt doen bij het opruimen. Houd er echter rekening mee dat u de volledige DLC opnieuw moet voltooien.

Fase 2: continu draaien

Dit gedeelte zal het moeilijkst zijn, omdat je de DLC in één keer binnen één leven moet voltooien. Dit betekent ook dat het herstarten van checkpoints niet is toegestaan. Ondanks deze beperkingen is het niet zo moeilijk, alleen soms vervelend en ga je waarschijnlijk een paar keer dood dankzij domme kleine dingen. Doe het gewoon langzaam en gestaag en je komt er wel doorheen.

Fase 3: Opruimen en voorbereiden the Writer

In de laatste fase van The Signal ruim je alle gemiste trofeeën op en ga je verder met het laatste deel van Alans verhaal, The Writer. De schrijver pikt op vanaf het einde van The Signal en ziet Wake zich een weg terug naar de hut vechten om de controle terug te krijgen die hij in The Signal heeft verloren. De DLC van The Writer vind je onder deze trofee guide. 

A Friend in Need
Je hebt Barry gevonden, of in ieder geval het op één na beste.

Zodra je de kerk verlaat, ontmoet je een bekend gezicht en is de trofee van jou. Dit zal in wezen een herhaling zijn van de gebeurtenissen in aflevering 5 wanneer je je een weg baant door Bright Falls met de sheriff. De vriend die je gaat ontmoeten is, zoals de trofee zegt, Barry. Hij komt achter de kerk te staan. 

A Friend Indeed
Je hebt het aanspreekpunt gevonden bij Thomas Zane.

Deze trofee is voor het voltooien van de eerste van deze DLC. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is volgen waar het licht je naartoe brengt en proberen je te herenigen met Daan. Er zijn slechts een handvol lastige plekken in deze aflevering, en daarom hoef je je niet al te veel zorgen te maken. Zie de trofee Run-On Sentence voor meer informatie voor een uitsplitsing van deze onderdelen  .

Fast and Furious
Je versloeg de horror bij de houtzagerij in minder dan 1 minuut en 30 seconden.

Vanaf de oorspronkelijke release van de game werd deze trofee uitgereikt voor het verslaan van de eindbaas in The Signal DLC binnen 1:30. De trofee is iets anders geformuleerd, maar hetzelfde principe is van toepassing: je moet de tv-baas binnen de tijdsdruk verslaan. Omdat het zo’n strakke beperking is en er geen grote marge is voor fouten of afwijken van het aanvallen van de baas, moet je op hem gefocust blijven.

Er zijn een paar manieren om dit makkelijker te maken:

 • Lichtkogels kunnen niet alleen worden gebruikt om teruggenomen, maar ook bezeten voorwerpen vast te houden.
 • Flashbang-granaten zijn een goed hulpmiddel om te gebruiken tegen de eerste, tweede en derde groep tv’s in de strijd.
 • Het lichtpistool maakt dit gevecht supergemakkelijk als je de munitie hebt om het te ondersteunen.
 • In het laatste deel van het gevecht moet je een bezeten boot bevechten, dit kan even duren om te verslaan en je moet ervoor zorgen dat je niet alleen de aanraking gebruikt.

Als je eenmaal de boot hebt verslagen en als je het binnen de tijdslimiet hebt gedaan, zou je de trofee moeten krijgen.

Hieronder is een video voor extra hulp.

Words Will Never Harm You
Je liet elke oven zijn vurige doodslekkernijen ophoesten.

Deze trofee kan worden verdiend in de kelder van de kerk, die lijkt op een mini-doolhof. Het idee is eenvoudig genoeg; gebruik je licht om het woord naast de oven te verlichten waarop BLAST staat. Wanneer je dit hebt gedaan, zal er een explosief-achtig effect optreden. Tot overmaat van ramp word je uitgedaagd om hier tegen Taken te vechten. Als ze allemaal dood zijn, moet je rondjagen en alle ovens activeren die de BLAST-woorden nog bevatten. Als de laatste is gedaan, krijg je de trofee.

Er zijn in totaal ongeveer 100 ovens om te activeren, de meeste hiervan zullen worden geactiveerd wanneer je Taken door het hele gebied bevecht.

Hieronder vindt u een video om u te helpen met de ovenlocaties.

Run-On Sentence
Je bent in één keer door The Signal gekomen.

Dit is een van de moeilijkste trofeeën in DLC 1. Je moet het van begin tot eind halen zonder dood te gaan of een checkpoint opnieuw te starten.

Er zijn een paar tips die je hierbij kunnen helpen:

 • Probeer niet te vluchten, want dat kan je in een lastige situatie brengen
 • Ga van de lichtbronnen naar lichtbronnen. Onthoud dat je in het licht veilig bent!
 • Wees voorzichtig en doe niets roekeloos
 • Sla gevechten over waar beschikbaar
 

Dit is niet zo erg als je het doet, want je kunt het op Easy uitvoeren. Het nadeel hiervan is dat je het verhaal nog steeds zo goed mogelijk moet kennen. Als je dat niet doet, kan het zijn dat je het een paar keer opnieuw probeert.

Er zijn sommige onderdelen die moeilijker zijn dan andere, die hieronder worden uitgelicht:

 • Het restaurant en ren de heuvel op.
  • Dit is moeilijk omdat het restaurant een krappe ruimte is en je een paar Taken hebt om mee om te gaan, niet veel middelen, en een zware die je behoorlijk snel kan doden. De beste manier om hiermee om te gaan, is door te proberen de zware te wankelen en naar de deur te rennen. Eenmaal buiten wacht je tot de vijanden spawnen terwijl je langzaam de heuvel oploopt. Als ze verschijnen, gebruik dan een combinatie van wankelen met je licht en de heuvel op rennen.
 • Achterkant van het stadhuis
  • Dit is meer een oppassen dan een lastig onderdeel. Als je over het hek bent gesprongen en over de riskant ogende ingestorte weg moet, wees dan voorzichtig met hoe je deze nadert. Als je te dicht bij een rand bent, bestaat de kans dat je eraf struikelt en sterft als de weg daalt, dus het is het beste om dit deel langzaam en voorzichtig te doen om geen domme dood te hebben die gemakkelijk te vermijden is.
 • Ingang van de kerk en eronder
  • Hoewel het gevecht bij de ingang van de kerk gemakkelijk is, kan het je nog steeds doden als je niet oppast. Gelukkig is er een manier waarop je er met minimale inspanning doorheen kunt komen. Als je voor de kerkdeuren staat, zie je aan je linkerhand een tent met een groot hek dat in de achterste hoek is samengevoegd. Verberg je hier en gebruik je fakkel om de bezeten voorwerpen op te pikken. Ze zullen niet veel bij je binnendringen en als ze dat wel doen, kun je een betere kans op ze maken. Als je de sleutel ziet, begin daar dan aan te werken en sprint naar de deur, waarbij je uitkijkt naar objecten die je nog niet hebt vernietigd. 95% van de tijd zullen ze de deur niet bereiken, maar het is het beste om het lot niet te verleiden.
  • Voor de binnenkant kom je in een grote kamer met hekken. De truc hier is om ze te gebruiken om zoveel mogelijk Taken uit te schakelen terwijl je veilig blijft. Misschien wil je prioriteit geven aan de zwaargewichten, omdat ze meer doden zullen kosten met je fakkel.
 • Bom Veld
  • Het veld Bom is het gebied nadat je voor het eerst het woord BOOM hebt gevonden. Dit is niet echt een lastige, afhankelijk van je individuele speelstijl, maar het is misschien het beste dat je niet te veel van de sloopwoorden verstoort en er zo veilig en snel mogelijk doorheen komt. Een paar afzetten om voor Taken te zorgen lijkt misschien een goed idee, maar het kan averechts werken, en hier betrapt worden zou heel vervelend zijn. Beweeg gewoon snel en veilig.
 • Het Slechte Woordenveld
  • Dit is voor veel mensen de ondergang van een paar runs geweest. Het gebied in kwestie is nadat Wake’s boek uit de lucht is gevallen en de raven zijn vervangen door vliegende boeken. Het veld is gemakkelijk over te steken, maar aangezien de woorden worden geactiveerd door jouw licht, kun je niet het risico lopen om in een andere richting te verlichten dan omhoog of omlaag. Helaas heb je ook raven om mee om te gaan. De strategie hier is eenvoudig: ga naar de rechterkant, blijf dicht bij de rand en uit de buurt van woorden. Maak je geen zorgen als de nieuwe raven uitzetten en blijf gewoon in beweging. Schiet een vuurpijl op de grond en ren naar het einde, en als ze opnieuw aanvallen, laat je er nog een knallen. Je zou er een goede voorraad van moeten hebben, maar merk op hoe ver je verwijderd bent van de slechte woorden voordat je iets doet.
 • Straatverlichtingszone
  • Dit is misschien wel de moeilijkste van de reeds genoemde. Het grootste probleem zijn de oneindig spawnende vijanden en het feit dat de lichten je niet zullen genezen. De beste strategie is om door het midden van de lichten te rennen. Elke Taken die voor jou gaat, zal in het licht verstrikt raken en ofwel wankelen of sterven, wat in je voordeel zal werken. Er is een kortere weg die je zal helpen om het onderste deel te krijgen, maar je zult wat schade oplopen. Als je het eenmaal hebt gehaald, wil je fakkels laten knallen om Taken die dichtbij komen tegen te houden. Verder is het een kwestie van tot het einde rennen.
 • De baas
  • Hoewel de eindbaas een interessant gevecht is, kan het je je run kosten als het niet serieus wordt genomen. Hier is een goede strategie voor, die wordt getoond in de trofee  Fast and Furious, en je moet daar zoeken naar een snelle en pijnloze manier om hem te doden.


Afgezien van dit alles, zou het niet moeilijk moeten zijn om de trofee te krijgen. Er is een video hieronder gelinkt om de volledige run te belichten, die iets meer dan 30 minuten duurt. Dit moet worden gebruikt als timinggids en om te helpen bij meer lastige punten, en om te illustreren waar je confrontaties kunt omzeilen.

License Revoked
Je hebt The Signal voltooid zonder ooit in een voertuig te stappen.

Dit is een makkelijke trofee om te krijgen. Wanneer je bij de molen komt, zie je in dit gebied meerdere keren een woord met de tekst WIELEN. Als je je licht erop laat schijnen, zal er een jeep verschijnen, maar om deze trofee te krijgen, moet je voorkomen dat je de voertuigen gebruikt of erin stapt. De molen is het enige deel van de DLC waar je voertuigen mag gebruiken, dus dat is de enige keer dat je je zorgen hoeft te maken over deze trofee.

Tick Tock
Je hebt de 10 verborgen wekkers gevonden.

Je zult overal in de DLC verborgen wekkers vinden, en in tegenstelling tot de koffiethermosflessen en manuscriptpagina’s uit het hoofdspel, maken deze een geluid als je in de buurt bent. Ze zijn meestal moeilijk te zien, vooral in donkere gebieden, en als je alleen vertrouwt op het geluid dat ze maken, moet je redelijk dichtbij zijn, aangezien het bereik klein is. Er is echter een voordeel: je kunt ze van een afstand zien. Hoe vreemd het ook mag klinken, ze verschijnen op een afstand van de speler en zijn beter zichtbaar dan wanneer je binnen een paar meter van ze bent. Verzamel ze alle 10 voor de trofee.

Hieronder vindt u een videogids voor de klokken en kartonnen uitsnijdingen.

Cardboard Companions
Je hebt al je kartonnen maatjes gevonden.

Er zijn 6 kartonnen uitsparingen die je kunt vinden, zoals die van Alan in het restaurant. Ze vertegenwoordigen allemaal personages die je in het basisspel hebt ontmoet, zoals Alice Wake en Sarah Breaker. De meesten van hen zul je gewoon tegenkomen, maar er zijn er misschien 2 die buiten het voortgangspad liggen, dit zijn Odin Anderson en Cynthia Weaver. Barry Wheeler kan ook lastig zijn, maar hij is niet zo slecht te vinden.

Raadpleeg de trofee  Tick Tock  voor meer informatie over het verkrijgen van deze trofee.

The Writer DLC Trofee Guide & Roadmap

Fase 1: voltooi het verhaal van de schrijver

In deze eerste fase voltooi je het laatste deel van Wake’s verhaal en verzamel je onderweg alle verzamelvoorwerpen. Je moet er ook naar streven om de trofee Whirlwind en de trofee Creative Space zo goed mogelijk te voltooien. Het verslaan van de bazen zonder al te veel schade op te lopen zou ook nuttig zijn om hier te proberen, hoewel je dat kunt doen door op te ruimen. Houd er echter rekening mee dat u de volledige DLC opnieuw moet voltooien . Als je op Easy speelt, dan is de trofee Go Gentle Into That Good Light ook een goede keuze voor deze run. 

Fase 2: continu hardlopen

In deze fase ga je door het verhaal van The Writer zonder dood te gaan of het checkpoint opnieuw te starten om de trofee  No Punctuation te krijgen. Vergeleken met de trofee  Run-On Sentence uit DLC 1’s The Signal is dit veel moeilijker. De reden dat dit moeilijker lijkt, is het feit van de platformsecties in de DLC waar een misplaatste positie je de run kost. Laat u echter niet afschrikken.

Fase 3: Opruimen

Als je onderweg iets hebt gemist, is dit het moment om ze aan te pakken. Het enige dat misschien uitblinkt, is de trofee Whirlwind, dat gemakkelijk opnieuw kan worden geprobeerd vanaf het begin van de DLC.

Ding!
Je hebt een kleine liftrit gemaakt.

Deze trofee krijg je nadat je door de kamer bent gegaan die als een grote trommel blijft ronddraaien. U weet wanneer u dicht bij de lift bent nadat u door de goed verlichte kamer bent gegaan.

Kill Your Darlings
Je zet je fantasie op zijn plaats.

Deze trofee wordt verkregen zodra je de Taken outside Bird Leg Cabin hebt verslagen.

In dit gevecht moet je het opnemen tegen 4 onderscheidende mensen, die nu Taken zijn geworden:

 • Dr Hartman
 • De Anderson-broers
 • Barry


Dit klinkt misschien een beetje overweldigend, maar je zult ze individueel bevechten, maar pas op voor raven die je aanvallen. Zodra je het Barry-gedeelte van het gevecht bereikt, moet je hem 3 keer verslaan om hem voorgoed neer te halen. Als je dat doet, is de trofee van jou. Het gebied heeft een batterijvoorraad, revolvermunitie en een jachtgeweervoorraad, dus als het nodig is, misbruik dan de bodemloze reserves om je vijanden te verslaan.

Zie de trofee  Iron Will voor meer informatie.

Go Gentle Into That Good Light
Bereik de nadering van de vuurtoren zonder een wapen af ​​te vuren.

Deze trofee vindt plaats in het laatste deel van de DLC. Je zult Daan zien en hij zal je laten weten dat hij je niet meer kan helpen, maar je een andere manuscriptpagina zal geven. Zodra je het oppakt, zijn er een paar woorden die je door dit volgende moeilijke gedeelte zullen helpen zonder een schot te lossen. De eerste is IGNITE, die de vuurtoren op de heuvel zal verlichten, en de tweede zal CLEAR zijn. Met dit woord kun je een pad vrijmaken voor het licht van de vuurtoren om Taken te doden. Voortgang de heuvel op zal in sommige situaties moeilijk zijn, maar een combinatie van ontwijken, de rotsen opruimen en in het licht blijven zal je helpen.

De onderstaande video begint aan de andere kant van de brug en er wordt niet geschoten tot het eindbaasgevecht vanaf het moment dat Zane de manuscriptpagina aan je geeft. Het is belangrijk dat je schiet pas nadat de trofee is gesprongen vanaf het moment dat je Zane voor de laatste keer ontmoet. Als je een checkpoint opnieuw start, krijg je nog steeds geen toegang tot de trofee als je een schot hebt gelost, wat betekent dat je de DLC opnieuw moet uitvoeren.

No Punctuation
Je bent in één oogverblindend streepje door The Writer gekomen.

Hiervoor moet je de volledige DLC in één run voltooien. Dit betekent dat er geen sterfgevallen en geen herstarts kunnen zijn. Er zijn een paar gebieden die moeilijker zijn dan andere: bijvoorbeeld de platformsecties die verspreid zijn over het level.

Hier zijn enkele tips om deze trofee te krijgen:

 • Neem platformsecties langzaam, één misstap kan je de run kosten.
 • Gebruik fakkels om te voorkomen dat je wordt overspoeld in een paar van de meer open gebieden.
 • Sla secties over en conflicteer waar je kunt. Een voorbeeld hiervan is het tankstation of de klim naar de vuurtoren
 • Je moet de vuurtoren langzaam beklimmen, de CLEAR-werelden opruimen en de vuurtoren veel van het zware werk laten doen.
 • Het gebied met explosieven is een potentieel “landmijn”-gebied en als het verkeerd wordt behandeld. zal een run beëindigen, dus wees extra voorzichtig en time je aanvallen om de tonnen los te laten.
 • In de draaiende wereld moet je alles timen om er zeker van te zijn dat geen verkeerde voet je gezondheid kost of je te ver laat vallen.
 • De eindbazen zijn de moeilijkste gevechtsuitdagingen en je moet voorzichtig zijn wanneer je ze confronteert. Zie Iron Will TROPHY voor meer informatie.
 • Vanwege de platformsecties is deze trofee de moeilijkste in de DLC en duurt het gemiddeld ongeveer 50 minuten om te voltooien.

Als je eenmaal bij de eindbazen bent, moet je nog voorzichtiger zijn dan waar dan ook, want een onzorgvuldige fout of verkeerd getimede ontwijking of aanval kan je alles kosten. Denk er altijd aan om de tijd te nemen en probeer niet te haasten. Het is ook niet nodig om in conflict te raken als je het kunt vermijden.

Hieronder ziet u een video waarin wordt uitgelegd hoe u deze trofee kunt krijgen. Dit moet worden gebruikt als timinggids en om te helpen bij meer lastige delen, en om te illustreren waar je confrontaties kunt omzeilen.

Iron Will
Je zag je eigen demonen onder ogen en gaf ze geen grond.

Deze trofee is lastig te behalen als je onvoorbereid bent en geen strategie hebt.

In deze trofee moet je de 4 eindbazen verslaan:

 • Dr Hartman
 • De Anderson-broers
 • Barry


U zult het echter moeten doen zonder veel schade op te lopen (met minder dan 20% van uw gezondheid over). Dit kan lastig zijn omdat ze raven als back-up hebben en ze zijn bazen. Je zult ze gelukkig individueel bevechten, en niet samen. De Anderson Brothers zullen samen spawnen, maar ze zullen niet vaak samen aanvallen, terwijl Barry 3 keer moet worden verslagen om hem neer te halen.

De beste manier om deze trofee te behalen, is door de tijd te nemen. Je hebt een revolver, jachtgeweer en fakkelcache, dus in feite oneindige bronnen voor hen, naast al het andere dat je hebt meegebracht. Wanneer het gevecht begint, let dan op twee sleutelfactoren, de eerste is de baas voor je en de tweede is waar de raven zijn.

De raven zijn de meest waarschijnlijke vijand om schade aan te richten, omdat je een baas snel kunt laten wankelen door het licht erop te richten. De raven zullen vanuit verschillende hoeken aanvallen en zullen je waarschijnlijk meer uit balans houden dan de bazen. Om ze te bestrijden, gooi je een vuurpijl op de grond en speld je ze snel vast met de fakkel wanneer ze in beweging komen om aan te vallen. De fakkel zal voorkomen dat de baas ook naar binnen gaat, dus je zult in een situatie verkeren waarin je de raven zou kunnen doden en je aandacht op de baas zou kunnen richten. Elke nieuwe baasgolf spawnt nieuwe raven, wat betekent dat er in totaal 5 sets raven zijn. Je zou genoeg fakkels moeten hebben, die zullen helpen om de Anderson Brothers of Barry op afstand te houden terwijl ze wat schade aanrichten.

Opmerking: Als je te veel schade oploopt, kun je het checkpoint altijd opnieuw proberen. Dit blijkt echter niet altijd te werken.

Whirlwind
Je maakte korte metten met de tornado.

Deze trofee heeft betrekking op het gebied net voorbij de draaiende hut en is nogal moeilijk. Je doel is om binnen een bepaalde tijd rond de draaiende, roterende paden te komen en aan het einde in de treinwagon te komen. In de oorspronkelijke release van de game was deze tijdslimiet 60 seconden, wat behoorlijk krap is. Het doel is om in de tijd van de manuscriptpagina na de hut helemaal door te komen. Er wordt gedacht dat het terugladen als je valt of doodgaat de trofee ongeldig maakt, net als in de originele release van het spel, maar dit is niet het geval. Het hangt af van hoeveel tijd je hebt besteed voordat je laadde of je het zou kunnen doen, maar het kan geen kwaad om te proberen of het je lukt om de trofee te bemachtigen. Als je toevallig terug laadt, is het zeker beter dan het alternatief.

Hieronder is een video die de poging laat zien waarbij de trofee is ontgrendeld. Merk op dat er een dood is en opnieuw wordt geladen en dat de trofee nog steeds tevoorschijn komt.

Licensed Properties
Je hebt alle 10 Night Springs-videogames verzameld.

Night Springs, de show die je in het basisspel op de tv’s moest vinden, is ook tot een videogame-aanpassing gemaakt als een verzamelobject dat Alan kan vinden. Er zijn er in totaal 10 te vinden in DLC 2. Ze zijn niet moeilijk te vinden, maar als je het moeilijk hebt, vind je hieronder een videogids.

Creative Space
Je nam een ​​rare omweg door je verbeelding.

In de wereld van Alan Wake is er één constante, namelijk dat woorden alle kracht hebben en als het op deze trofee aankomt, kun je zien dat Remedy plezier had. Je kunt deze trofee claimen wanneer je bij het neergestorte vliegtuig aankomt. Onder de gebroken vleugel bevindt zich een kleine nis die naar beneden leidt. Volg het pad en je komt bij een grot met een supergrote typemachine. Ga gewoon door de grot in en de trofee zal tevoorschijn komen.

Heartbreaker
Je hebt gehoord wat \”Alice\” te zeggen had.

Op een bepaald moment tijdens je reis zul je merken dat je terugkeert naar het kantoor van Dr. Hartman met Alans andere zelf. Ze zullen een gesprek voeren en je uiteindelijk vragen om naar de bandrecorder te gaan om te horen waar Alice met Hartman over heeft gesproken. Zodra je de tape hebt gehoord, geeft Alan commentaar op de tape en kun je verder gaan en de trofee gratis krijgen.

OPMERKING: net als in de originele release is het mogelijk om deze trofee te missen door de kamer te verlaten voordat je hebt gehoord hoe het gesprek verloopt. Dit wordt gedaan door de kamer op een bepaald moment in het eerste gesprek te verlaten voordat er interactie is met de bandrecorder. Ga voor deze trofee niet weg voordat de lichten aangaan en je interactie hebt gehad met de bandrecorder.

Check ook onze andere Trofee Guides & Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelHorizon Burning Shores Trofee Guide & Roadmap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here