A Plague Tale Innocence: The Way of Roses

A Plague Tale Innocence Header - Powerwiki.nl

The Way of Roses is Hoofdstuk 10 in A Plague Tale: Innocence. 
Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van Hoofdstuk 10: The Way of Roses.

Verzamelobjecten: 
Daisy (Herbarium), Study of a Skinned Person (curiosity), Theriaque (curiosity), Reading Stone (gift), Alchemist Cart (3/5),

Trofeeën: The Way of the Roses

Doelen:

  • Volg de banners met rozen erop
  • Volg de gevangene
  • Red de gevangene
  • Volg de gevangene
  • Bereik het boek
  • Vlucht van de universiteit

Video Guide:

Walkthrough:

Volg de banners met rozen erop

Amicia wist de ratten en de inquisitie in de stad te overleven en ging naar de universiteit. Ze herinnert zich dat Lucas haar had gezegd de rozen te volgen om bij de Sanguinis Itinera te komen. Ren om te beginnen rechtdoor om toegang te krijgen tot een nieuwe kamer. Hier, ontdoe je van de bewaker en verplaats dan de kar naar de positie aangegeven door de pijl hieronder om een ​​boekenkast op te klimmen en verder vooruit te gaan.

In de volgende kamer bewaken enkele bewakers en monniken het gebied beneden. Hier is de beste aanpak om alleen stealth te gebruiken. Ga de trap af en verstop je achter de eerste boekenkast.

Pas op voor de monnik en ga verder als hij niet op zoek is om je achter een nieuwe boekenkast te verstoppen. De monnik zal nu een boek raadplegen over de boekenkast waar je achter verborgen zit. Wanneer hij naar de boekenkast achter hem gaat, verstop je je achter de boekenkast naast de kolom.

Wacht dan nog een keer tot de monnik naar de andere boekenkast gaat en zich achter een andere verstopt. Nu ben je klaar om de nieuwe kamer binnen te gaan.

Wacht in de nieuwe kamer tot de twee bewakers je de rug toekeren. Ga dan geruisloos naar de lichtstraal. Verplaats het helemaal naar rechts om de ratten hun nest te laten verlaten.

Richt dan Odoris op een van de twee bewakers om ze door de ratten te laten opeten. Herhaal het proces als de ratten niet beide bewakers verslinden in 1 keer.

Voordat we verder gaan, is er een verzamelobject (Herbarium 7 – Daisy) dat we moeten pakken. Ga het gebied binnen waar alle ratten waren. Hier vind je het verzamelobject.

Hurk nu onder de gevallen boekenkast en ga de volgende kamer binnen. Ga niet rechtdoor, anders wordt je opgemerkt. Draai in plaats daarvan naar rechts en hurk onmiddellijk achter de tafel.

Wanneer de bewakers naar het puin kijken, ga je naar de tafel aan de rechterkant en ga je achter de houten kisten staan. Gooi vervolgens een steen naar de metalen harnassen, zoals in de onderstaande afbeelding wordt weergegeven, om de bewakers af te leiden en je onopgemerkt verder te laten gaan.

Ga de nieuwe kamer binnen en bedien de lichtstraal. Verplaats het helemaal naar rechts om de ratten hun nest te laten verlaten.

Ga dan naar het raam aan de muur en richt Odoris naar de bewaker die het puin onderzoekt. De ratten zullen beide bewakers levend opeten.

Om verder te gaan, ontgrendel je de deur die voorheen niet toegankelijk was vanwege de ratten.

Ook al hebben we al een tijdje geen rozen gezien, maak je geen zorgen, we zijn op de goede weg. Beklim de trap en open de deur om een ​​nieuwe film te openen. Hier zullen we kennis maken met de grootinquisiteur Vitalis Benevent, die geobsedeerd is door het in handen krijgen van Hugo’s bloed. Vitalis is ook op zoek naar het boek en heeft een smid genaamd Rodric gevangengenomen om de Sanguinis Itinera voor hem te vinden. Nu moeten we Rodric en de bewakers op de voet volgen. Ze zullen ons naar de Sanguinis Itinera leiden.

Volg de gevangene

Ga de trap af en sluip langs de monniken en verstop je achter de boekenkast.

Ga dan het veld aan de rechterkant binnen. Zodra je de kamer binnenkomt, verstop je je achter de banken aan de rechterkant en loop je verder tot je geblokkeerd wordt door een omgevallen boekenkast. Ernaast ligt op een bank een verzamelobject (Curiosity 19 – Study of a Skinned Person).

Raak nu de bewaker kwijt door Devorantis en stenen te gebruiken om verder te gaan.

Blijf dicht bij de grote gepantserde bewaker, maar niet te dichtbij om te voorkomen dat je wordt opgemerkt. Nu moeten we Rodric redden.

Red de gevangene

Richt je camera op de kroonluchter erboven, rust een steen uit en werp hem naar het scharnier om hem los te maken en de grote bewaker te doden.

Temidden van de hectiek zal Rodric de andere bewaker doden, maar ondertussen is er brand uitgebroken en hebben enkele bewakers alles gehoord. Wees klaar om ze neer te halen. Rust jezelf met stenen uit en werp ze naar hun hoofden. Gelukkig heeft geen van hen een helm. Zorg ervoor dat je in een rechte lijn bent met het renpad van de bewakers om het gemakkelijker te maken. Dit kan eenvoudig worden gedaan door naar de linkerkant van de kamer te gaan.

Tegen de tijd dat je drie bewakers hebt gedood, heeft Rodric de deur ontgrendeld.

Volg de gevangene

Ren nu met Rodric de kerkers in om aan de bewakers te ontsnappen.

Na een beetje rennen, zal Rodric een deur achter je op slot doen. We zijn voorlopig veilig! Volg Rodric door de grotten en je komt bij een andere bibliotheek, deze keer een ondergrondse.

Bereik het boek

De Sanguinis Itinera is hier, maar we moeten eerst een snelle puzzel oplossen. Voor de puzzel moeten we een verzamelobject (Curiosity 20 – Theriaque) pakken dat te vinden is in de noordwestelijke hoek van de kamer, in een kleine nis, op een bureau.

Nu, op de puzzel. De kamer heeft vier handvatten, vergelijkbaar met degene die we gebruikten tijdens de watermolenpuzzel in hoofdstuk 7. We gaan kompaspunten gebruiken om er gemakkelijk naar te verwijzen met de ingang van de kamer als ons referentiepunt. Bedien om te beginnen de westhandgreep en laat Rodric je helpen.

De plank links van je gaat omhoog en vormt een soort pad. Laat dan jou en Rodric los. Dit zal echter de plank naar beneden halen. Rodric biedt aan om als tegenwicht te fungeren, waardoor we de kar onder de opgetilde plank vandaan kunnen halen.

Wacht tot de plank minimaal halverwege is opgetild voordat u de kar vastpakt. Pak de kar en verplaats deze naar de aangegeven positie hieronder. Door het daarheen te verplaatsen, kunnen we bovenop de boekenkast komen.

Als je eenmaal op de boekenkast staat, draai je naar links om een ​​andere kar te vinden die je naar beneden kunt duwen met je driehoekje.

Gebruik nu de kar die je van de plank hebt geduwd en duw hem naar de oostkant van de kamer.

Laat Rodric vervolgens de oostelijke hendel bedienen om de plank op te tillen, zodat we de kar die we eronder hebben geduwd kunnen plaatsen.

Als het eenmaal is ingesteld, zeg je Rodric dat hij het moet loslaten.

Vraag Rodric dan om de noordhandgreep te bedienen. Klim ondertussen terug de plank op, maar ga deze keer naar rechts.

Nadat je de eerste trap bent overgestoken, zeg je Rodric dat hij het handvat moet loslaten en ga dan naar het boek om het op te halen.

Vitalis heeft ons echter gevolgd en er lijken problemen te ontstaan. Het blijkt dat Vitalis heeft gewacht tot Hugo’s Macula uit zijn slaap ontwaakt. Vitalis heeft het bloed van Hugo en het elixerrecept in de Sanguinis Itinera nodig om zijn doel te vervullen en “de wereld te redden”. Tijd om te ontsnappen.

Vlucht voor de universiteit

Blijf bij Rodric en volg het pad dat naar buiten leidt. Open de deur en loop door de gang. Laat Rodric dan de vijandelijke wacht in de gang neerhalen en ga de volgende kamer binnen.

Rust hier een rots uit en richt deze op de metalen harnassen om de bewaker af te leiden, en vraag Rodric om hem voor je neer te halen.

Voordat je verder gaat, moet je ervoor zorgen dat je het verzamelobject (Gift 10 – Reading Stone) grijpt dat achter in de kamer zit, ten noordoosten van waar je vandaan kwam.

In de volgende kamer, laat Rodric de bewaker aan de linkerkant uitschakelen (Met de helm) en als hij hem nadert, schiet je de bewaker aan de rechterkant met een steen. Timing is hier belangrijk.

Beklim de trap en pak je nieuwe munitietype van Rodric: Exstinguis. Exstinguis dooft vuur, handig om ratten naar vijanden te lokken. Maak er een paar en gebruik   + om het naar de vuurpot op de grond naast de bewaker te werpen. De nabijgelegen groep ratten zal hem opeten, zodat je ongezien verder kunt gaan.

Richt vervolgens het Exstinguis op de bewaker met een fakkel. Net als voorheen zullen de ratten voor hem zorgen.

Nu, voordat we ons een weg banen door het terrein, moeten we een korte omweg maken voor de derde Alchemist Cart (3/5) in het spel. Beklim het hek dat op de onderstaande afbeelding wordt getoond en ga naar rechts. Maak wat Luminosa om de zwerm ratten op te blazen en de kar in te gaan. Je voortgang wordt direct na het binnen gaan opgeslagen.

Ga nu terug zoals je vandaan kwam en nader het middelste gedeelte van het terrein. Sluip achter de twee bewakers en gebruik de kist met de metalen harnassen om een ​​van hen dichter naar je locatie te lokken en druk dan snel op  + om Exstinguis naar de fakkel bij de kist te werpen. Verborgen blijven achter de fontein zorgt ervoor dat dit deel van het hoofdstuk soepel verloopt.

Wat de andere betreft, gebruik Somnus of Devorantis + stenen om hem knock-out te slaan.

Schop dan het brandende hek open om door het gebouw in vlammen te komen en blijf Rodric volgen totdat je veilig en wel buiten bent.

Amicia zal nog een laatste blik werpen op de bibliotheek, geraakt door het enorme culturele verlies dat al die boeken hebben moeten lijden.

Dit besluit Hoofdstuk 10: The Way of Roses in A Plague Tale: Innocence. Nu begint Hoofdstuk 11: Alive.

A Plague Tale Innocence Alle Hoofdstukken
A Plague Tale Innocence Wiki Guide

Vorig artikelA Plague Tale Innocence: In the Shadow of Ramparts
Volgend artikelA Plague Tale Innocence: The Apprentice

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here