A Plague Tale Innocence: The Apprentice

A Plague Tale Innocence Header - Powerwiki.nl

The Apprentice is Hoofdstuk 4 in A Plague Tale: Innocence. 
Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van Hoofdstuk 4: The Apprentice.

Collectibles: 
Hermetic Vessel (curiosity), Diary of An Alchemist (gift), Aquilegia (herbarium), VITRIOL (curiosity)

Trofeeƫn: Found!, The Apprentice

  • Bereik de boerderij van Laurentius
  • Vind Laurentius
  • Ga het laboratorium van Laurentius binnen
  • Grijp de materialen voor Lucas
  • Steek de Embers aan met een Ignifer
  • Ga terug naar Laurentius
  • Vlucht van de boerderij van Laurentius

Video Guide:

Walkthrough:

Bereik de boerderij van Laurentius

Amicia en Hugo wisten te ontsnappen uit de door ratten besmette crypten en zijn nu een stap dichter bij de boerderij van Laurentius, de alchemist.

Voordat we het hoofdpad afdalen, moeten we een korte omweg maken voor een verzamelobject
(Curiosity 7 – Hermetic Vessel). Ga vanaf het begin van het hoofdstuk van het pad naar rechts af en ga dan verder vooruit voorbij het dok tot je een boomstronk tegenkomt. Ernaast ligt het verzamelobject.

Nu zijn we klaar om verder te gaan. Ga terug naar het hoofdpad en loop verder tot je wat gras ziet. Vanaf hier begint een soort lange stealth-sectie. Blijf verborgen in het gras en gooi een steen naar de pantserdelen in de kist om de bewaker in de buurt te lokken. Als de bewaker terugloopt naar zijn station, ben je vrij om te gaan.

Ga bergafwaarts en verschuil je achter een paar boomstammen om de volgende bewaker af te leiden. Je zou een pot in je inventaris moeten hebben. Gebruik het om de bewaker af te leiden, zodat hij de tegenovergestelde richting inslaat die jij moet nemen. Als je geen pot hebt, slinger hem dan van achteren in zijn hoofd zodat hij je niet ziet.

Blijf voor het volgende gedeelte verborgen in het gras en gooi een steen naar de vogelverschrikker-achtige vleugel om de bewaker af te leiden en geef Hugo dan opdracht naar het gat in het huis tegenover je te lopen en door het gat in het huis te kruipen, zodat hij het raam kan openen en je laat in. Terwijl Hugo naar het gat loopt, ga je naar de volgende struik achter een houten richel.

Gooi dan nog een steen naar de schoep om de bewaker nog een keer af te leiden en ga naar binnen.

Als jij en Hugo eenmaal in huis zijn, pak je een pot van een van de planken en gebruik je het gat in de muur om deze te gooien om de nabijgelegen bewaker af te leiden en onbesmet verder te gaan.

Blijf vervolgens verborgen in het gras en wacht tot de volgende bewaker voorbij is tot hij op de brug is.

Ga dan gerust verder met de volgende sectie. Hier komt een bewaker de trap op en af, zodat je genoeg tijd hebt als hij teruggaat naar zijn station. Als alternatief kun je hem neerhalen met een steen.

Pak vervolgens de pot van de ton en gooi deze om de bewaker af te leiden en spring met Hugo over de rand.

Je komt dan bij een boomgaard. 
Hier wil Hugo verstoppertje spelen en hier kunnen we de hoofdstuk specifieke trofee Found! ontgrendelen. Je moet via het juiste pad Hugo vinden voordat hij je vindt. Elk ander pad wat je neemt in de boomgaard zal deze trofee niet doen gelden. Gebruik de onderstaande afbeeldingen of video voor het juiste pad.

Terwijl we hier zijn, moeten we een verzamelobject (Gift 4 – Diary of An Alchemist) ophalen dat wordt gevonden door een houten boot aan de oever van het meer.

Ga vervolgens verder door het gebouw naast de varkens binnen te gaan en dan het raam uit.

Er komt een groot gedeelte van het maĆÆsveld aan waar je stil moet zijn en zoveel mogelijk stealth gebruiken. Begin met het gooien van een pot om de eerste bewaker af te leiden.

Ga dan naar het volgende maĆÆsveld en als de wandelende bewaker de staande bewaker nadert, gooi je een steen naar de schoep om ze allebei af te leiden en ga je verder achter de hooiberg en verstop je je in het volgende stuk gras.

Gooi indien nodig nog een steen naar de schoep om beide bewakers nog een keer af te leiden voordat je verder gaat. Verberg je dan achter een hek zoals op de afbeelding te zien is.

Gebruik dezelfde tactiek: gooi een steen naar de vaan om de bewaker er dichtbij af te leiden en een andere steen naar de stukken pantser om de bewaker voor je af te leiden.

Als de weg veilig is, beweeg je achter een hooiberg zoals op de afbeelding en dan in het volgende maĆÆsveld.

Nu hebben we de laatste drie bewakers om langs te sluipen. De eerste twee bewakers hebben hetzelfde wandeltempo en kunnen worden besluipt als ze je allebei de rug toekeren.

In het volgende maĆÆsveld wacht je tot de bewaker met de lantaarn in de tegenovergestelde richting loopt als jij en ga verder als het veilig is.

Als je dit pad volgt, zal de derde en laatste bewaker je niet zien en ben je vrij om onder de boog door en de opening op te gaan.

Terwijl je naar de boerderij gaat, krijgt Hugo weer last van zijn hoofd. Hij wordt zwakker en Amicia biedt zich aan om hem op zijn schouders te nemen.

Als je de boerderij nadert, komen er zwermen ratten uit de grond. Ren voor het eerste deel van dit gebied van fakkel naar fakkel.

Dan zijn er geen fakkels meer, gebruik de foto’s om de grote plas modder te omzeilen en klimmen dan de muur op.

Rust je nu met een steen uit om de ketting te breken en de ratten te laten doden door karkassen van varkens.

Ga door tot je wat stokken vindt. Pak er een en gebruik de fakkel die op de afbeelding wordt getoond om hem aan te steken en maak een pad naar het brandhout om ook deze aan te steken.

Pak nog een stok en blijf doorgaan tot je een kar tegenkomt met een vuurpot erop. Steek de vuurpot aan en begin de kar omhoog te duwen tot je bij het hek van de boerderij komt.

We zijn eindelijk veilig!

Vind Laurentius

Voordat we het huis van Laurentius binnengaan, moeten we iets hebben. 
Achter het huis is een verzamelobject (Herbarium 2 – Aquilegia), dus pak dat.

Voel je vrij om materialen te pakken terwijl je aan het verkennen bent. Als je klaar bent, ga je het huis binnen via het open raam.

In het huis is nog een verzamelobject (Curiosity 8 – VITRIOL) dat we moeten pakken. Ga de trap op en ga de laatste deur links in. In de kamer ligt hij op de tafel.

Ga nu terug en open de eerste deur aan je rechterkant om Laurentius en zijn leerling Lucas te vinden. Laurentius is besmet door de pest en Lucas waarschuwt ons om afstand te houden. Laurentius weet op de een of andere manier waarom de inquisitie op Amicia’s en Hugo’s familie jaagde, maar hij deelt zijn kennis niet met ons. Laurentius stelt Hugo, Amicia en Lucas voor om te verdwijnen naar Chateau d’umbrage, een veilig kasteel, om de Inquisitie en verdere zwermen ratten te vermijden, maar voordat hij vertrekt moet Lucas de Ignifer afmaken. Amicia zal hem helpen aan een nieuw en nuttig wapen in haar arsenaal.

Ga het laboratorium van Laurentius binnen

Volg Lucas de kamer uit. Ondertussen heeft een horde ratten zijn weg gevonden naar het huis. Vernietig de lantaarn bij het wiel en schiet dan de hammen neer om de ratten er naar toe te trekken.

Terwijl de ratten bezig zijn met het verslinden van de hammen, grijp je de kans om het huis te verlaten en Lucas te volgen naar de schuur. De plaats krioelt van de ratten, dus je moet een andere manier vinden om binnen te komen.

Volg Lucas naar een zak voer. Dit zal het varken in de stal aantrekken. Ja, dat is precies wat er met het arme varken gaat gebeuren. Lucas zal het varken opsluiten en ons naar een ladder achter in de schuur leiden die we zullen gebruiken om naar binnen te klimmen.

Als je eenmaal binnen bent, kom dan dichter bij de lantaarn om ze neer te schieten. Zonder licht in de weg, zullen de ratten naar het varken rennen en het levend opeten. Dit heeft echter de weg vrijgemaakt voor ons.

Klim de ladder af en nader het luik. Lucas zal het voor ons openen. Nu zijn we in het laboratorium van Laurentius.

Grijp de materialen voor Lucas

Voor dit volgende doel hoef je alleen maar de kamer te verkennen en de ingrediĆ«nten op te halen die nodig zijn om Ignifer te maken: zwavel en alcohol. Misschien heb je de ingrediĆ«nten al in je inventaris. Als je klaar bent, praat dan met Lucas voor een korte tutorial over de mechanica van de Ignifer.

Steek de Embers aan met Ignifer

Zodra je je eerste Ignifer hebt gemaakt, zal de kamer worden binnengevallen met meer ratten. Om ze weg te jagen, rust jezelf met de Ignifer uit uit je inventaris en richt je op de sintels in het midden van de kamer.

Ga terug naar Laurentius

Tijd om terug te gaan naar Laurentius. Ga terug op je stappen door de ladder op te klimmen en gebruik dan Ignifer om het brandhout aan te steken om een ā€‹ā€‹veilig gebied tussen de ratten te creĆ«ren.

Amicia verontschuldigt zich bij Hugo voor haar onbeschofte manieren van vroeger, en de boerderij van Laurentius vat vlam en wordt binnengevallen door nieuwe zwermen ratten. Geen tijd om te treuzelen. Tijd om te ontsnappen.

Vlucht van de boerderij van Laurentius

Gebruik de hooibergen om te rennen en gebruik Ignifer om ze in brand te steken als je een pad moet maken.

Gebruik de sintels op de molenzeilen om verder te gaan en te bewegen wanneer de zeilen dichter bij de grond zijn.

Blijf rennen tot je bij een boot komt. Als je eenmaal aan de ratten bent ontsnapt en de boot hebt bereikt, eindigt Hoofdstuk 4.

Dit besluit Hoofdstuk 4: The Apprentice in A Plague Tale: Innocence. Nu begint Hoofdstuk 5: The Ravens’ Spoils.

A Plague Tale Innocence Alle Hoofdstukken
A Plague Tale Innocence Wiki Guide

Vorig artikelA Plague Tale Innocence: The Way of Roses
Volgend artikelA Plague Tale Innocence: The Ravens’ Spoils

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here