A Plague Tale Innocence: Blood Ties

A Plague Tale Innocence Header - Powerwiki.nl

Blood Ties is Hoofdstuk 14 in A Plague Tale: Innocence. 
Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van Hoofdstuk 14: Blood Ties.

Verzamelobjecten: 
Black Nightshade (Herbarium)

Trofeeën: Captain Sidekick, Blood Ties


Doelen:

  • Vind Beatrice
  • Volg Nicholas naar Beatrice’s Cell
  • Vind de sleutel tot de cel van Beatrice
  • Ga terug naar de cel van Beatrice
  • Vind de uitgang naar het Bastion
  • Verdedig Beatrice

Video Guide:

Walkthrough:

Een deel van Amicia’s droom was echt. Hugo is in feite gevangengenomen door de Inquisitie, maar gelokt door een rat vindt Hugo een manier om te ontsnappen. In het hoofdstuk speel je zelf als Hugo in een enorm stealth-gedeelte van het spel dat zich afspeelt in het hoofdkwartier van de Inquisitie. Hugo heeft geen inventaris van munitie. Als iemand hem vindt, gaat meteen alarm. Bovendien moet je voor 90% van het hoofdstuk constant gehurkt zijn, anders word je opgemerkt. Gelukkig heeft dit hoofdstuk veel controlepunten.

Vind Beatrice

Begin door interactie met de kast te gebruiken om eronder te hurken.

Ga door de deur naar buiten en kruip door de spleet in de muur.

Verberg je snel achter het hek dat wordt aangegeven door de pijl hieronder en wanneer de monnik die de machine bedient je de rug keert, ga je door de gecreëerde opening.

Verberg je vervolgens achter de kist bij het wiel en wacht tot de monnik die de quern bedient je niet ziet voordat je achter een kolom verder gaat.

Verstop je dan onder de tafel en wacht tot de twee monniken klaar zijn met praten voordat je verder gaat.

Zodra je de andere kant van de kamer hebt bereikt, verstop je je een fractie van een seconde onder de boekenwagen om er zeker van te zijn dat er geen monniken patrouilleren en draai je dan om. Probeer hier te voorkomen dat je de glazen flessen op de vloer raakt en ga dan verder door een nieuwe verborgen gang.

Weer aan de andere kant, wacht dit keer tot de monnik voorbij loopt en ga dan de trap op.

Wacht boven tot de monnik de distillaatvaten pakt voordat je verder gaat en ga verder door de flessen. Sla dan rechtsaf om een ​​andere monnik te vinden die met wat kratten werkt en ga rustig over de brug die naar het distillaatmenggebied leidt.

Sla na de brug linksaf om de staande bewakers te vermijden en ga terug rond het eerste grote poel.

Wacht dan tot de bewakers klaar zijn met praten en ga dan verder om de derde plas distillaat te bereiken. Hier, direct na de kleine trap, ga je naar links om te voorkomen dat je de bewaker en de monnik tegenkomt.

Pas op dat je niet over de flessen struikelt, baan je een weg rond de poel en de trap en ga dan nog een keer naar boven.

Hier moet je profiteren van de witte rook om van de ene oven naar de andere te gaan.

Als je in de kamer met de lange tafel bent, houd dan meteen links aan om loodrecht op de deur in de volgende kamer te staan. Zo voorkom je dat je wordt gegrepen door de wandelende bewaker die uit de deur komt.

Ren over de andere kant van de kathedraal en ga door de enige beschikbare deuren.

Verstop je onder de boekenwagen als de monnik niet kijkt, wacht dan tot hij naar de andere kant van de kamer loopt voordat je onder de kast kruipt.

In de kamer ernaast hebben twee monniken het over Hugo. Wacht voordat de staande monnik je de rug toekeert, ga dan verstoppen onder de boekenwagen en ga door de deur om onopgemerkt verder te gaan.

In de volgende kamer verschuil je je achter het grootboek en dan een van de boekenkarren. Wacht tot de wandelende monnik in de tegenovergestelde richting gaat en ga dan verstoppen onder weer een andere boekenwagen aan de linkerkant van de kamer.

Ga verder achter de tafels met de rode tafelkleden en verstop je dan weer onder een boekenwagen naast een van de twee tafels. Wacht een fractie van een seconde en ga dan de nieuwe kamer voor je binnen.

In het volgende gebied verstop je je onmiddellijk onder de boekenwagen en snel in de kast aan je linkerhand.

Ga vanuit de kast onder de tafel door en dan direct naar de aangrenzende kast aan de andere kant van de kamer. We zijn voorlopig veilig.

In de nieuwe ruimte loop je richting het natuurlijke licht dat door de ramen naar binnen schijnt.

Een nieuw filmpje zal zich afspelen waarin Vitalis, tijdens een ontmoeting met aartsbisschop Gauthier, zichzelf injecteert met Hugo’s eerste drempelbloed. Lord Nicholas voegt zich bij de vergadering en waarschuwt Vitalis dat Hugo ergens in de buurt van de kathedraal is.

Vind Nicholas naar Beatrice’s Cell

Blijf dicht bij Lord Nicholas, maar niet te dichtbij. In het eerste gebied met alle andere bewakers, ga onmiddellijk naar rechts om je te verschuilen achter een paar banken, zorg ervoor dat geen van de bewakers je ziet.

Wacht tot Lord Nicholas klaar is met praten met de bewaker, omhels dan de muur om onbevlekt te blijven en ga tegelijkertijd verder. Blijf je doelwit volgen tot je bij een tuin komt

Hier gaan we eerst voor het enige verzamelobject (Hebarium 11 – Black Nightshade) dat beschikbaar is in dit hoofdstuk en maken dan gebruik van de herlaadcontrolepuntfunctie om voor de hoofdstuk specifieke trofee Captain Sidekick te zorgen. Voor zowel het verzamelobject als de trofee kun je hun respectievelijke afbeeldingen gebruiken om dit gemakkelijker te maken. Om bij het verzamelobject te komen, ga je de andere kant op dan Nicholas en zorg je ervoor dat je altijd hurkt.

Ga vervolgens door de tuin via het rechte pad dat hieronder wordt weergegeven. Sla aan het einde niet rechtsaf het noordelijke pad van de tuin in, maar gebruik de opening in de heggen om niet opgemerkt te worden door de bewaker.

Buig naar de volgende opening voor je en ga links, dan rechts om de heg heen.

Draai dan rechts en rond dezelfde heg om een ​​nieuwe opening te vinden. Aan het einde van dit kleine haaggebied zit het verzamelobject.

Draai je nu snel om en we gaan proberen om voor Lord Nicholas te blijven voor de trofee Captain Sidekick . De beschrijving van de trofee is misleidend, want wat je moet doen is precies het tegenovergestelde. In plaats van bij Lord Nicholas te blijven, moet je voor hem uitlopen en dan de deur oversteken waar hij het eerst doorheen zou lopen als je bij hem bleef, en je verstoppen onder een tafel. Dit is mogelijk omdat Lord Nicholas even stopt om met een monnik te praten, waardoor we snel een kans krijgen. Om nu voor hem bij de deur te komen, neem je precies hetzelfde pad als voor het verzamelobject, maar deze keer moet je op een gegeven moment linksaf. Onthoud dat Lord Nicholas slechts een paar seconden met de monnik praat, dus misschien wil je hier een beetje rennen (gebruik GEEN of je wordt gezien). Nadat je linksaf bent geslagen (gebruik de afbeeldingen hieronder als je hulp nodig hebt), ga je het nieuwe gebied in, loop je door de kamer en verstop je je onder de tafel om de trofee te laten knallen.

Nu, als je geluk hebt, kun je zelfs onder de tafel naast degene onder je zijn en niet worden opgemerkt door de staande bewaker. Als dit het geval is, bevind je je meteen in de gevangenis, blijf gewoon rechtdoor gaan tot je de cel van Beatrice bereikt. Onthoud dat om het filmpje te starten waarin je met Beatrice praat, je nog steeds moet wachten tot Lord Nicholas je inhaalt en dat hij eerst met Beatrice praat. Als je gespot wordt, zal je terug in de tuin spawnen. Laat Lord Nicholas deze keer eerst door de deur gaan. Voor deze walkthrough gaan we ervan uit dat je door de bewaker bent opgemerkt en gaan we verder met Lord Nicholas aan de leiding. Gebruik hetzelfde pad dat we gebruikten om de trofee te ontgrendelen, maar zorg er deze keer voor dat Lord Nicholas voorop loopt.

Loop de trap op tot je een lijkdissectieruimte bereikt vol monniken. Gebruik de onderstaande foto’s om te weten waar je heen moet en niet gezien wordt.

In de volgende kamer gebruik je de trap aan de linkerkant om je te verschuilen achter wat rattenkooien, negeer de gevangene, blijf verborgen onder de kar en kruip door het gat in de muur als de monnik en de bewaker je niet zien.

In de volgende kamer met al die knielende lijken en de wandelende monnik, ga je naar rechts om je weer bij Lord Nicholas te voegen, volg hem weer.

Hij zal nog een deur sluiten, maar gelukkig voor ons is er een spleet in een van de muren waar we doorheen kunnen kruipen.

Wacht in de nieuwe kamer tot de twee bewakers het gebied verlaten en ga dan verder tot je Lord Nicholas weer ziet. Wacht voordat Lord Nicholas klaar is met praten met de gevangene voordat je hem weer volgt.

Aan het einde van het steegje zal Lord Nicholas praten met Beatrice die niet veel lijkt mee te werken. Blijf verborgen terwijl Lord Nicholas terugkeert en ons de kans geeft om met mama te praten.

Als je Beatrice’s cel nadert, begint er een filmpje waarin Beatrice Hugo vraagt ​​om de sleutel op te halen waarmee de cel wordt ontgrendeld.

Vind de sleutel tot de cel van Beatrice

Kruip door de spleet in de muur naast Beatrice’s cel en wacht tot de bewakers zich verspreiden voordat je verder gaat.

Benader en beklim de ladder aan de rechterkant van het gebied en loop op de overhead planken.

Het pad hier is lineair en leidt naar een tweede ladder. Klim naar beneden en activeer de hendel om de ratten te bevrijden en de bewakers weg te jagen.

Als het gebied vrij is, kunnen we de sleutel gaan halen, maar nu zijn er overal ratten. Gebruik de lichtstraal naast de eerste ladder en richt deze op de andere lichtstraal. Gebruik vervolgens de laatste om hem op de sleutelhaken te richten om te pakken wat je nodig hebt.

Ga terug naar de cel van Beatrice

Nu je de sleutel hebt, moeten we terug naar de cel. Richt de stralen zo dat het pad dat voor je ligt vrij is van ratten, kruip dan terug onder de spleet en maak uiteindelijk contact met de cel.

Er begint een nieuwe film waarin Hugo en zijn moeder een reünie-knuffel delen.

Er zal later tijd zijn voor meer knuffelen en zoenen, het is nu tijd om te ontsnappen, maar niet zonder eerst te leren over de echte kracht van de Prima Macula. Hugo hoort stemmen in zijn hoofd, tekenen dat Hugo ver voorbij de Eerste Drempel is. Om te ontsnappen, spoort Beatrice Hugo aan om te antwoorden op de stemmen in zijn hoofd.

Vind de uitgang naar het Bastion

Hugo is nu in staat om met ratten te praten en ze onder controle te houden. Ach, had Hugo maar eerder gereageerd…! Er wordt een nieuwe kracht ontgrendeld: Imperium. Om het te gebruiken, houd vast om te richten en houd vervolgens vast om de ratten naar het aangewezen gebied te sturen. Met Hugo’s nieuwe kracht komen we uit de gevangenis. Gebruik Imperium op de eerste groep ratten en loop achteruit om de ratten gemakkelijk te manoeuvreren en te verplaatsen. Elke keer dat je een lichtbron bereikt, aangegeven door rode verf en niet door de vloer, kun je Imperium loslaten.

Wanneer je de eerste lichtbron bereikt, draai je om en laat de groep ratten voor je de bewaker verlaten. Laat dan los bij de volgende lichtbron en blijf naar buiten gaan. In het volgende gebied zie je een bewaker in het midden van een helder verlichte gang. Hierdoor kunnen we de ratten er niet naartoe leiden. Ga in plaats daarvan naar rechts en gebruik Imperium nog een keer op de ratten om levend door de kamer te komen. Doe dan hetzelfde in de volgende kamer.

In het volgende gebied met de bewaker bij de tafel, beweeg de lichtstraal naar rechts om de ratten te bevrijden en richt ze op de bewaker. De bewaker zal in angst wegrennen.

Verlaat het gebied en blijf Imperium op de ratten gebruiken om een ​​pad voorwaarts te creëren. Blijf Imperium gebruiken tot je bij een lange gang komt.

Wanneer je het einde bereikt, begint een nieuwe film. Vitalis wil, ondanks dat hij nu de Macula in zijn bloed heeft, Hugo voor zichzelf houden, in ieder geval tot hij de Final Threshold heeft bereikt. Vitalis wil het ook bereiken, maar heeft Hugo daarvoor nodig. Lord Nicholas wil een einde maken aan Hugo en Beatrice, maar Vitalis wil ze levend voor zijn kwade doeleinden.

Verdedig Beatrice

Om dit laatste deel levend door te komen, moet Hugo zijn nieuw ontdekte kracht gebruiken om de inkomende bewakers kwijt te raken en Beatrice te verdedigen. Gebruik voor dit hele gedeelte gewoon Imperium op alle bewakers en let extra goed op de boogschutters bovenaan de trap die je gemakkelijk kunnen doden met een goed gerichte pijl. Het is ook belangrijk om je camera te blijven draaien, want vijanden komen van alle kanten.

Na een tijdje beveelt Lord Nicholas de monniken om de ratten terug naar hun kooien te roepen, terwijl Hugo uitgeput op de vloer ligt. Alle pogingen om Beatrice te verdedigen zijn echter tevergeefs geweest. Vitalis houdt Hugo en Beatrice als zijn gevangenen.

Dit besluit Hoofdstuk 14: Blood Ties in A Plague Tale: Innocence. Nu begint Hoofdstuk 15: Remembrance.

A Plague Tale Innocence Alle Hoofdstukken
A Plague Tale Innocence Wiki Guide

Vorig artikelA Plague Tale Innocence: Penance
Volgend artikelA Plague Tale Innocence: Remembrance

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here